SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIONS

Craviotto sabrà al juny si està en el K4 de cara a Tòquio

Demà afronta el selectiu de K1 200 per a la Copa del Món i l’Europeu

Saül Craviotto, durant un entrenament a Trasona, Astúries, on es concentra l’equip espanyol.

Saül Craviotto, durant un entrenament a Trasona, Astúries, on es concentra l’equip espanyol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El quàdruple medallista olímpic, Saül Craviotto, sabrà al juny si està dins del K4 500 per afrontar el nou cicle olímpic que arranca amb vista a Tòquio 2020. El campió lleidatà, que té com a repte aconseguir una cinquena medalla olímpica en K4 500, la seua distància favorita i la reconversió a la qual va avançar al desembre SEGRE, es jugarà plaça al costat de cinc palistes més (Cristian Toro amb el qual va guanyar l’or olímpic a Rio en K2 200; Marcus Cooper, que va ser campió també a Rio en K1 1000; Rodrigo Germade, Carlos Arévalo i Carlos Garrote), dels quals l’staff tècnic de la Federació Espanyola en descartarà dos.

“Des de finals de l’any passat, estem provant amb diferents combinacions i crec que al juny ja es definiran els integrants per al Mundial que és l’agost a la República Txeca. Serà una batalla llarga perquè som molts els que optem a les places, però em motiva moltíssim”, va assegurar Craviotto, a qui fa especial il·lusió tornar a la distància de 500 metres. “Com ja he dit altres vegades, m’encantaria acabar la meua carrera amb una medalla en K4 500 perquè seria com tancar un cicle que vaig començar amb l’or en el K2 500 a Pequín. Seria genial”, va assenyalar el lleidatà, que, no obstant, continuarà competint en el K1 200, en què afronta demà dijous el selectiu per a la Copa del Món i l’Europeu. No és, tanmateix, el seu objectiu prioritari, ja que estudien d’acord amb els tècnics no ser a la Copa del Món per centrar-se més a preparar el Mundial. “Vull prendre-m’ho amb calma, centrar-me a entrenar-me en el K4, però sense descuidar el K1 200”, afirma Craviotto. Serà al juliol, quan ja se sàpiga el K4, el moment en què posarà tota la carn a la graella en les dos proves en el selectiu de cara al Mundial.

En aquest selectiu de demà a Trasona en la prova de K1 200 hi haurà dos semifinals, de les quals sortiran els nou palistes finalistes. El vencedor de la final serà el que vagi a la Copa del Món i l’Europeu.

“Aquesta temporada, al ser any postolímpic, me la plantejo sense cap pressió. El gran repte és formar part del K4 i afrontar els tres anys que queden fins als Jocs de Tòquio 2020 amb la màxima ambició”, va assegurar el lleidatà.

tracking