SEGRE

MOTOCICLISME TRIAL

Un altre lleidatà al Mundial de trial

Sergio Ribau, del Pont de Suert, debutarà amb 16 anys en el campionat de joves || Arnau Farré també s’estrenarà, però a la màxima categoria

Sergio Ribau, a l’esquerra, tindrà Marc Cots com a motxiller.

Sergio Ribau, a l’esquerra, tindrà Marc Cots com a motxiller.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida tindrà aquest any dos pilots en el Campionat del Món de trial, una cosa que no succeïa des de feia més de vint anys. Arnau Farré, de 18 anys i que després de tres temporades en el Mundial de joves fa el salt a la màxima categoria, i Sergio Ribau, de 16, que s’estrena en el certamen de promeses, agafen el relleu dels històrics Marcel Justribó i Jordi Pascuet, que van competir durant diversos anys en l’elit del trial.

Per a tots dos serà el seu bateig. Farré, actual líder de l’Europeu i que ja fa dos anys que competeix contra els grans en el Campionat d’Espanya, afrontarà la seua estrena en l’elit, el TrialGP, amb aspiracions de ser entre els deu primers. “Aquest és l’objectiu, i sé que no serà gens fàcil, però crec que hem fet una gran pretemporada i em veig capacitat per competir i estar a dalt”, va indicar el pilot de Vilanova de Segrià, que en el Mundial competirà sota l’estructura de la Federació Espanyola.

Els dos pilots agafen el relleu de Marcel Justribó i Jordi Pascuet, que van competir en l’elit

Els canvis introduïts en el certamen pel nou promotor privat, especialment amb la inclusió d’uns entrenaments oficials per definir l’ordre de sortida en la carrera (abans es feia atenent la classificació general), són tota una incògnita, al seu parer. “Serà molt diferent, però fins que no ho provem no sé si m’anirà millor o pitjor, però ja pinta bé, d’entrada”, va indicar.

Sergio Ribau, per la seua part, ha viscut un 2017 ple de canvis. Per primera vegada viu fora de la seua casa del Pont de Suert, concentrat a l’escola de talents que la Federació Catalana té a Ripoll, on s’entrena i estudia, mentre que esportivament ha pujat de categoria i ara competeix en TR2, l’avantsala a l’elit, en la qual ocupa la desena posició. Ara està a les portes de la seua estrena mundialista, que serà aquest cap de setmana a Camprodon (Girona), on competirà en la tercera categoria, la Trial125.

“Està sent un any molt important per a mi a nivell esportiu i crec que estic millorant perquè a Ripoll puc entrenar-me diàriament, una cosa que no podia fer a casa”, explica el jove pilot, que afronta la seua estrena amb ambició. “El meu objectiu és fer-ho bé i aprendre, però no descarto que, si les coses em surten com espero, pugui lluitar per estar en el podi, encara que sé que serà molt complicat pel nivell que hi haurà.”

Ribau, que té un pressupost d’uns 44.000 euros per a tota la temporada, prendrà part en totes les proves del certamen menys la del Japó, l’única de dos dies de durada, que ha descartat per l’elevat cost que suposa.

A més a més, Ribau ha fitxat de motxiller un altre pilot lleidatà que competeix en el Campionat d’Espanya, Marc Cots, que suplirà el seu entrenador, Marcel Justribó, les tasques del qual a la seua escola de pilots li impedeixen compaginar el Mundial.

tracking