AUTOMOBILISME AUTOCRÒS

Una líder entre homes

Ares Lahoz, de 17 anys i de Mollerussa, mana a l’Estatal júnior per primera vegada || “Els nois es pensen que no podem arribar fins on arriben ells”

Ares Lahoz, amb el seu Speed Car, al costat dels seus pares després d’una de les proves de l’Estatal.

Ares Lahoz, pilot de 17 anys de Mollerussa, mana en un Campionat d’Espanya d’autocròs ple d’homes. Ella i una gallega són les úniques dones en la divisió Júnior Car Cross, una categoria que aglutina les joves promeses d’aquesta modalitat, en la qual és l’única que ha pujat al podi en les tres proves disputades fins a la data, la qual cosa li ha valgut per situar-se per primera vegada com a líder de la competició. “No m’esperava estar tan amunt a aquestes altures del campionat, sobretot després de com de malament em va anar la temporada passada [va ser sisena]”, comenta la jove pilot, que es va iniciar en el món del motor fa tot just tres anys.

Sota la tutela del seu pare, Delfí Lahoz, tot un excampió d’Espanya, Ares va camí de ser la primera dona a guanyar el títol estatal d’autocròs. Va pujar al tercer calaix del podi a Alcanyís i Lleida i va guanyar l’última cita a Portugal, amb la qual cosa ara compta amb sis punts de renda sobre el segon classificat.

Segons la seua opinió, competir contra els nois no és un problema. “Es pensen que són més forts i que una noia no pot arribar fins on arriben ells, però s’està demostrant que no és així. A més, quedar davant d’ells en una disciplina d’homes és tota una satisfacció”, assevera la jove pilot.

“La idea és prendre contacte amb el campionat i veure els circuits en els quals es disputa per tenir més informació de cara a l’any vinent”, apunta. De fet, el 2018, pare i filla faran un tàndem del tot inusual a l’Europeu.

“És una bona oportunitat per continuar creixent i també em permetrà conduir un altre tipus de cotxes, ja que a l’Europeu són 4x4”, apunta la jove pilot, que destaca per portar a terme un pilotatge molt regular i suau.

El 2018 competirà al costat del seu pare a l’EuropeuAquest any és l’últim d’Ares Lahoz en la categoria júnior, ja que per edat hauria de competir a les categories dels grans. Per evitar aquest salt tan important, la temporada vinent prendrà part en el Campionat d’Europa, concretament en la categoria Júnior Bugui, per a pilots fins als 21 anys. “El salt seria massa brusc i a l’Europeu podrà continuar amb el seu aprenentatge al costat de pilots d’una edat similar”, apunta el seu pare Delfí, que aquest any ja participarà en el certamen a tall de prova.