SEGRE

DEPORTES

Amfitrió sense final

El Barça cau en un duel molt disputat davant l’Oliveirense que es va decidir a la segona part de la pròrroga, amb un gol d’or de Barreiros || Els reusencs, en una altra semifinal molt equilibrada, vencen per penals el Benfica i busquen la seua vuitena Copa d’Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No hi haurà l’esperada final catalana, però almenys el Reus sí que estarà lluitant aquesta tarda al Barris Nord de Lleida (16.00 h) pel ceptre europeu davant de l’Oliveirense portuguès, que va deixar a la cuneta l’amfitrió Barça amb un gol d’or a la segona part de la pròrroga. El conjunt reusenc, per la seua part, en una altra semifinal molt equilibrada, va eliminar el Benfica en els penals (6-5). L’Oliveirense, finalista l’any passat, lluitarà pel seu primer màxim títol europeu; el Reus, que va viure el moment de glòria més important de la seua història a finals dels 60 i principis dels 70, buscarà la seua vuitena Copa d’Europa i la segona després del nou format de competició d’Eurolliga.

Pel que fa a l’ambient del Barris Nord, es va trobar a faltar molt més públic, però cal tenir en compte que en aquest esport els pavellons no solen ser gaire grans. Aquesta circumstància, com ara veure molts espais buits a la grada, i les irregularitats de la pista que es va instal·lar van ser les ombres d’un espectacle esportiu que, pel que fa al joc, va ser d’un altíssim nivell entre els quatre aspirants a la corona europea.

L’Oliveirense, a diferència del Reus, buscarà el seu primer màxim títol europeu i repeteix com a finalista

En la primera semifinal, el Barcelona va caure de forma cruel, encara que justa, davant de l’Oliveirense portuguès. Un gol a falta de quatre minuts per al final de la segona pròrroga del capità lusità Ricardo Barreiros va eliminar un Barça que somiava el triplet després d’haver conquerit l’OK Lliga i la Copa.

Va ser un partit molt intens i disputat, en el qual en algunes zones del parquet encara es notava el bot irregular de la bola que feia que les passades fossin imprecises. Va ser un duel molt tàctic, el que van protagonitzar blaugranes i portuguesos, en el qual es van imposar les defenses. Amb prou feines hi va haver ocasions de gol. La més clara, tanmateix, la va tenir el Barça en el minut 18 de la primera meitat, en un penal comès sobre Lucas Ordóñez que no va aprofitar Xavier Barroso a l’endevinar-li la intenció Xevi Puigbí, el porter català de l’Oliveirense.

Després del descans, el joc del Barça va millorar i va ser una mica més fluid encara que mai es va trobar del tot còmode a la pista, com va reconèixer el mateix tècnic blaugrana, Ricard Muñoz. Les genialitats de Marc Gual i Lucas Ordóñez es van estavellar una vegada i una altra contra la sòlida defensa portuguesa que, en última instància, tenia en el seu porter Puigbí una autèntica assegurança de vida.

Amb el 0-0 inicial es va arribar a la pròrroga. Es va disputar la primera de cinc minuts i el marcador no es va moure, però els nervis començaven a aparèixer. En el segon temps de prolongació, tot just iniciat, es va desembussar el partit amb un llançament de llarga distància de Ricardo Barreiros davant del qual no va poder fer res Sergi Fernández.

Amb les cares de decepció encara en bona part del pavelló Barris Nord arran de la derrota del Barça, va començar la segona semifinal, en la qual el Reus va vèncer amb molt sofriment i en els penals el vigent campió Benfica. Ni les dos pròrrogues de rigor van ser suficients per desfer el 4-4 al final del temps reglamentari.

El partit va ser molt disputat, entre dos equips molt semblants i amb l’atac com a millor arma, que van utilitzar sense treva durant tot el temps reglamentari, la qual cosa va provocar molts gols i intensitat.

Al descans es va arribar amb 2-3 favorable als reusencs, però el Benfica va retallar distàncies ràpidament en el segon temps i va arribar a posar-se davant a onze minuts del final, fins que l’argentí Platero va tornar les taules i va portar el matx a la pròrroga (4-4). El Benfica va començar el temps afegit desaprofitant una falta directa i una altra gran ocasió de perill. Ja en els penals van anotar Nicolia i Salvat, i, en l’últim llançament, Casanovas va donar la victòria als catalans.

El tècnic del FC Barcelona Lassa, Ricard Muñoz, no va voler escudar-se en l’estat de la pista i va dir que “encara que no és especialment ràpida, està igual per a tots els equips i no és una excusa. L’Oliveirense ha sigut un just vencedor, el felicitem i li desitgem sort a la final”.

Per a Muñoz, el partit es va decidir “en un detall, com ja es preveia veient la igualtat existent. El que es posés al davant tenia moltes possibilitats abans d’arribar-se a la pròrroga”.

Per la seua part, l’entrenador de l’Oliveirense, Tó Neves, va destacar que el seu equip va guanyar “per determinació”, mentre que el capità i autor del gol de l’equip portuguès, Ricardo Barreiros, va insistir, com en la vigília tots els conjunts, en l’estat de la pista. “Temíem per la nostra integritat perquè en moltes parts sobresortien claus. No és una bona pista però la van arreglar i hem jugat.” El tècnic del Reus, Enrico Mariotti, va mostrar la seua alegria i no creu que jugar ahir més tard que el seu rival hagi de perjudicar físicament els seus.

Els germans Folguera no s’ho van perdreLa Final Four de Lleida va permetre veure junts els dos germans Folguera, Albert, l’entrenador de l’ICG Software Lleida, i Carles, l’exporter internacional i olímpic del FC Barcelona i actual director de la Masia. A més, van assistir a les semifinals jugadors del primer equip de l’ICG Lleida. Va ser també un dia de comiats, com el del tècnic del FC Barcelona, Ricard Muñoz, que deixa el càrrec després d’un brillant palmarès, encara que sense l’anhelat triplet que pretenia aquest any després de guanyar l’OK Lliga i la Copa del Rei.

tracking