SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI D?ESPANYA

Hamilton firma la 'pole'

Sortirà a Montmeló al davant del Ferrari de Vettel i del seu company Bottas || Alonso aconsegueix el setè millor temps i Sainz cau al dotzè lloc

Vettel i Hamiton conversen després de firmar les dos primeres posicions a Montmeló.

Vettel i Hamiton conversen després de firmar les dos primeres posicions a Montmeló.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la pole del Gran Premi d’Espanya i sortirà avui en el Circuit de Catalunya-Barcelona al davant de Vettel (Ferrari) i del seu company Bottas, que va superar finalment Raikkonen. La sorpresa la va donar Fernando Alonso, que va firmar la seua millor qualificació en aquest Mundial. Sortirà des de la setena posició, després d’entrar per primera vegada en la Q3 i guanyar-se la seua millor posició a la graella al situar el seu MCL32 davant de Magnussen (Haas), Hulkenberg (Renault), Grosjean (Hass), després de la seua derrapada a la xicana, i fins i tot davant de Carlos Sainz (Toro Rosso). Hamilton va liderar la sessió amb aparent comoditat, si bé Vettel, actual líder del Mundial, anava amb temps de volta ràpida en l’últim gir i no va superar el britànic per un mal últim sector, que el va deixar segon, a 51 mil·lèsimes del Mercedes. L’alternança entre Mercedes i Ferrari fa presagiar una cursa, com a mínim, disputada. Els quatre pilots estan en tot just 290 mil·lèsimes, encara que el Mercedes sembla continuar sent més ràpid, sobretot en mans d’un Hamilton que va aconseguir la tercera pole de la temporada. Les fletxes platejades no van poder fer doblet per la intromissió del cavallino rampante de Vettel. El pilot alemany vol defensar el liderat i només un petit error el va privar de la pole. Un avís per a Hamilton, que haurà de defensar la primera posició en una sortida que es preveu clau, més sent el Circuit de Barcelona-Catalunya una pista difícil quant a avançaments en carrera. Al darrere dels Mercedes i els Ferrari sortiran avui els Red Bull de Verstappen i Ricciardo. L’holandès, guanyador l’any passat a Montmeló, es va quedar 557 mil·lèsimes de Hamilton i l’australià a més d’un segon, per la qual cosa sembla que els bòlids austríacs continuen lluny dels constructors dominants.

Després de firmar la soprendente setena posició, Alonso va dir que “avançar serà difícil i és fonamental fer una bona qualificació. Lluitarem aquesta posició amb dents i ungles. Això de divendres no és normal i en la segona sessió hem sortit amb el cotxe a mig fer. El resultat ha sigut una mica millor de l’esperat i l’ànim del públic et dóna aquest punt més”.

Vettel i Hamiton conversen després de firmar les dos primeres posicions a Montmeló.

Vettel i Hamiton conversen després de firmar les dos primeres posicions a Montmeló.EFE

tracking