SEGONA CATALANA EL PARTIT DE LA JORNADA

El Borges acaricia l'ascens

Els locals van dominar i van vèncer un bon Solsona, que va defensar i va pressionar amb intensitat durant tot el partit || Del Moral, al minut 40, i Montoy, al 71, van ser els golejadors

Un jugador del Borges intenta aconseguir el control de la pilota en una de les jugades del partit que va tenir lloc ahir entre el líder i el Solsona.AMADO FORROLLA

El Borges va fer un altre pas de gegant per aconseguir l’ascens directe a Primera Catalana, gràcies a la victòria a casa davant del fins aquest diumenge quart classificat, el Solsona (2-0). El conjunt visitant es va plantar bé al camp des de l’inici de l’encontre, amb l’objectiu de dificultar el joc i la sortida de pilota del líder. Tanmateix, el Borges no va tardar a apropiar-se la pilota i rondar la porteria defensada per Díez, però la bona defensa del Solsona va evitar que s’obrís el marcador fins al minut 40, quan el Borges va poder obrir la llauna a pilota aturada. D’aquesta manera, Del Moral, amb un gran llançament de falta directa, va aconseguir inaugurar el marcador i el col·legiat va assenyalar el camí dels vestidors amb la victòria per la mínima del conjunt local.

A la represa, els visitants van augmentar encara més la pressió i van intentar aconseguir el gol de l’empat mitjançant ràpids contraatacs, però el Borges va jugar un partit molt seriós en totes les línies i va mostrar qualitat a la sortida de la pilota i seguretat a la zona defensiva.

A mesura que el matx avançava, els homes de Josep Maria Espasa es van sentir més còmodes sobre el terreny de joc, fins a arribar a practicar un joc col·lectiu de bonica factura davant del qual poc podia fer el Solsona. Fruit de la pressió del Borges, un jugador local va poder tallar una jugada dels visitants i iniciar un vertiginós contraatac que va agafar desprevinguda la defensa del Solsona i que va finalitzar Montoy batent el porter del Solsona i donant pràcticament per sentenciat el partit.

L’alta intensitat, tant defensiva com ofensiva, de la qual van fer gala els dos conjunts fins al 2-0 de Montoy, va acabar passant factura i això, unit a l’alta temperatura d’aquest diumenge a Borges, va provocar que els dos equips abaixessin la intensitat del seu joc considerablement fins al xiulet final, si bé tant Borges com Solsona no van renunciar a aconseguir un gol més durant els prop de 20 minuts que faltaven per jugar-se. Tanmateix, el marcador ja no es va moure i el Borges va poder celebrar la seua victòria número 23 de la present temporada.

Gràcies als tres punts sumats, el líder manté les distàncies en la classificació amb el seu més immediat perseguidor, el Tàrrega, que va vèncer a casa davant del Castellserà (3-1).

L’equip de la capital de les Garrigues podria confirmar el seu ascens directe en la pròxima jornada, al camp del Palau d’Anglesola.