SEGRE

DEPORTES

El Reus toca la glòria a Lleida

Escombra a la final per 4-1 l’Oliveirense, botxí en semifinals del Barça, i obté la vuitena Copa d’Europa || Els del Baix Camp tornen a dalt de tot el dia que es complien 50 anys del seu primer ceptre europeu

La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.

La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reus Deportiu es va emportar aquest diumenge a Lleida la seua vuitena Copa d’Europa –la segona des que es va imposar el nou format de l’Eurolliga–, al derrotar a la final l’Oliveirense portuguès, botxí del Barça en semifinals, per un contundent 4-1. L’equip del Baix Camp va tornar a assolir la glòria europea just el dia que complia 50 anys de la conquesta de la seua primera Copa d’Europa, el 14 de maig del 1967, davant del Monza, gràcies a la generació de Joan Sabater, els germans Vilallonga, Rabassa i el porter Santi García.

Aquesta generació daurada va conquerir ni més ni menys que sis Copes d’Europa consecutives i l’actual Reus que dirigeix el mític exjugador italià Enrico Mariotti tornava a aixecar el màxim trofeu continental vuit anys després de l’últim que havia conquerit el club. Una entitat històrica de l’hoquei que va celebrar en gran el triomf de la mà de la nombrosa afició reusenca desplaçada al Barris Nord, que va crear un gran ambient, digne de tota una final.

El Reus va ser el just vencedor davant d’un Oliveirense que va caure per segon any consecutiu a la final. Va ser el duel entre un gran que vol reverdir llorers i un aspirant a colar-se en aquest selecte club, però al qual li falta pujar l’últim esglaó. La primera meitat va resultar molt igualada, malgrat que el Reus, gràcies al seu capità Raül Marín, es va avançar molt aviat en el marcador després d’un sec tir en el minut 2 (1-0). Els dos equips van disposar d’ocasions de gol, sota un ritme de joc trepidant, però en els últims minuts va ser l’Oliveirense el que va encertar en una falta directa que va transformar Pablo Cancela a vint-i-cinc segons per arribar al descans (1-1).

Amb l’empat es va produir una batussa entre els dos equips que els àrbitres van resoldre amb quatre targetes blaves, dos per a cada bàndol. En el segon temps, el panorama va canviar i va ser el Reus l’absolut dominador. Va marcar tres gols més, per mediació de Casanovas i un doblet de Marc Torra, i va adormir el partit entre l’eufòria roig-i-negra.

Apunts

  • I Consecutives.

Marc Torra, 4 Eurolligues amb 3 clubs.

Marc Torra, molt important aquest diumenge a l’anotar dos dels quatre gols del Reus, és un experimentat jugador amb un gran palmarès i pràcticament una assegurança de vida a l’hora de disputar finals. La d’aquest diumenge va ser la seua quarta Eurolliga consecutiva guanyada amb tres equips diferents: les dos primeres, amb el FC Barcelona; la temporada passada, amb el Benfica, i ara, amb el Reus. 

  • Jugador i tècnic.

    Mariotti emula com a campió el seu germà.

    El tècnic del Reus, Enrico Mariotti, va emular aquest diumenge el seu germà Massimo, ja que tots dos estan en el selecte grup de campions d’Europa sent jugadors i entrenadors. A més, són els únics tècnics italians que han aconseguit el màxim ceptre europeu de clubs. Seguint amb l’estadística, el Reus és molt fiable a les finals de Copa d’Europa, al guanyar-ne vuit de les onze que ha jugat.

  • Amb Àngel Ros.

    El president de la CERS va entregar els trofeus.

    L’entrega de premis va ser a càrrec, sobretot, del president de la CERS, Fernando Alvaro Graça, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. D’altra banda, també hi van ser presents el president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua; el de la Catalana, Ramon Basiana; el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

  • “Agraïm a Lleida l’esforç perquè tot sortís al millor possible” “Vull dir que estem agraïts a Lleida perquè, malgrat el tema complicat de la pista, s’han esforçat i l’han arreglat perquè tot sortís al millor possible.” Ho va dir el capità del Reus, Raül Marín, que va comparèixer a la sala de premsa del Barris Nord al costat del tècnic Enrico Mariotti. L’italià, amb la veu trencada de tant cridar des de la banqueta, va dir que “estem emocionats i amb les pulsacions a mil, però estem gaudint d’aquest títol que a mesura que passin les hores valorarem més”. Mariotti va voler donar tot el protagonisme als jugadors. “Ha estat una temporada llarga i els jugadors han treballat molt, per això els he d’estar agraït.” Preguntat per l’actuació del porter portuguès del Reus, Pedro Henriques, clau a l’hora de frenar els seus compatriotes de l’Oliveirense, Enrico Mariotti va comentar que “està entre els millors porters del món i marca diferències”. Per la seua part, l’entrenador de l’Oliveirense, Antonio Tó Neves, no va posar cap objecció a la derrota i va elogiar els seus. “No tinc res a retreure als meus jugadors, que han lluitat molt. Quan la diferència ha estat de dos gols i davant d’un rival de tanta qualitat com és el Reus, ja se’ns ha posat molt difícil el partit. La pista no és bona, però no hi ha tingut influència”, va sentenciar.

    La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.

    La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.LLEONARD DELSHAMS

    La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.

    La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.LLEONARD DELSHAMS

    La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.

    La plantilla del Reus celebra el títol amb Ros i Graça al costat aplaudint.LLEONARD DELSHAMS

    tracking