SEGRE

LLIGA PRIMERA DIVISIÓ

Neymar manté el pols

El brasiler, amb un ‘hat-trick’ i una assistència, lidera el Barça en la golejada al Las Palmas || Els blaugranes segueixen líders i poden ser campions en l’última jornada, si el Madrid perd un dels seus dos partits

Peu.

Peu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça manté el pols pel títol de Lliga amb el Reial Madrid després de golejar aquest diumenge el Las Palmas (1-4), amb un hat-trick de Neymar, que va donar també una assistència i es va convertir en l’estrella del partit. L’equip blaugrana manté el lideratge amb els mateixos punts que el Madrid, de forma que obliga els blancs a no fallar dimecres en el partit pendent a Vigo davant el Celta. El Barça s’aferra així a la possibilitat de celebrar el títol en l’última jornada, quan rebrà l’Eibar i els blancs jugaran a Màlaga.

L’equip blaugrana va imposar la seua pegada i va sobreviure a una defensa a mig embastar. A les baixes de Sergi Roberto i Piqué es va unir a última hora la de Mascherano, que va notar molèsties a la cuixa dreta durant l’escalfament. Això va provocar l’estrena de lliga i apressada del del planter Marlon al centre de la defensa. A més, Digne va haver d’adaptar-se a la banda dreta i va patir en la freda posada en escena del seu equip. El lateral francès va vorejar l’expulsió en una falta a Jesé, comesa com a últim defensor, en una ocasió manifesta de gol, quan l’exmadridista ja encarava Ter Stegen. Tanmateix, va rebre la groga davant de les protestes dels canaris. El Las Palmas semblava estar còmode en l’arrancada del partit, després de diversos intents inicials de Leo Messi, fins que van emergir els altres dos integrants d’un trident demolidor. En dos minuts, Neymar i Luis Suárez van fabricar dos gols, amb sengles assistències de l’un a l’altre.

El primer gol, dissenyat amb escaire i cartabó, amb origen en un cop de taló d’esquena de Busquets i una passada mil·limètrica d’Iniesta des del cercle central per a Luis Suárez, que va regalar el gol a Neymar (0-1). Aquest gol va apaivagar, i de quina manera, l’ànim de l’entusiasta equip canari, que poc després, sense reposar-se del primer cop, va rebre el segon, aquesta vegada amb els papers canviats. Servei llarg de Neymar, gairebé des de la banda, per a Luis Suárez, que va guanyar l’esquena al seu compatriota Lemos per elevar la pilota davant de la sortida de Varas (0-2). Aquestes dos fogonades de qualitat van desequilibrar un partit que per moments va semblar haver estat més igualat del previst, però al Las Palmas van acabar per esquerdar-li la seua ja normalment feble moral, ressentida a cada contratemps que rep sobre el verd.

Els grocs, amb una defensa en línia tan avançada com de vegades mal coordinada, van navegar en el dubte d’anar a pressionar o esperar, i en aquest dubte es van esfumar totes les possibilitats de discutir-li el resultat a l’equip de Luis Enrique. I això que el seu inici del segon temps va tornar a ser tens, fent treballar Ter Stegen amb algun tret, com un intent de Jesé. Però el Barça va anestesiar el rival. El marcador de 0-2 sol ser perillós per a l’equip que el té a favor si veu descomptat l’avantatge, i és el que va succeir.

El Barça, relaxat, va permetre un tall de Bigas des de la zona defensiva que va culminar el central al combinar amb Boateng (1-2). El gol no va fer sinó despertar el Barça i una centrada de Rakitic la va rematar de cap Neymar guanyant al segon pal en el seu particular duel brasiler amb Macedo (1-3). El hat-trick de Neymar va ser el millor del xoc, amb un toc meravellós, lleu però subtil, davant la sortida del porter, després d’una passada d’Alba.

Apunts

  • Des de l’agost.

Segon ‘hat-trick’ blaugrana a la Lliga.

El hat-trick de Neymar aquest diumenge a Las Palmas és el segon de la temporada per a un jugador blaugrana a la Lliga. El primer va ser de Luis Suárez la primera jornada, quan el va anotar davant del Betis en un partit que va acabar 6-2. El madridista Cristiano Ronaldo és l’únic que ha aconseguit dos hat-tricks aquesta temporada, després de marcar tres gols en els partits del Reial davant l’Alabès i Atlètic.

  • 86 amb el Barça.

    Luis Enrique assoleix les 100 victòries a Primera.

    Luis Enrique, tècnic del Barcelona, va assolir aquest diumenge les 100 victòries a la Lliga, on va debutar amb el Celta, equip amb el qual en va sumar 14 en 38 partits. Com a entrenador blaugrana, ha sumat 86 triomfs en 113 partits. És el tercer tècnic de la història de Primera que ha assolit aquesta xifra centenària en menys partits. Guardiola ho va aconseguir en 132, mentre que Luis Muñoz ho va fer en 139.

  • Dolors abdominals.

    Piqué rep l’alta i seguirà en tractament.

    Gerard Piqué, que va haver de ser ingressat dissabte afligit de malestar general i dolors abdominals deguts a una gastroenteritis aguda, va rebre aquest diumenge l’alta hospitalària. El jugador blaugrana continuarà amb el tractament per recuperar-se i la seua evolució determinarà la seua tornada als entrenaments, encara que podria reaparèixer en l’últim partit de Lliga, que es disputarà diumenge a les 20.00.

  • “Vam perdre a Vigo i Màlaga, el Madrid també pot caure”  Luis Enrique va assenyalar després de la golejada a Las Palmas que van superar un partit que era complicat i, sobre el que queda de competició i en concret al Madrid, va recordar les dos derrotes blaugrana a Vigo i Màlaga, les pròximes i últimes sortides per als blancs. “Ens queda un partit a casa, contra l’Eibar, i l’objectiu és clarament sumar aquests tres punts. Al rival li queden dos partits en dos camps en els quals hem perdut. Si nosaltres hem perdut, pot perdre qualsevol equip”, va manifestar el tècnic del Barça. En aquest sentit, es va endinsar en la idea que el Madrid no tindrà dos últimes jornades plàcides. “Vam perdre a Vigo i Màlaga, a Vigo diverses vegades, amb la qual cosa les visites que té el rival són difícils davant d’equips de nivell.” “Veig que tens dades errònies i equivocades, li vaig dir al periodista que si em feia preguntes amb el condicional i si i vaig dir la frase que coneixeu. No poseu paraules a la meua boca que no he dit”, va manifestar sobre la seua frase de “i si la meua àvia tingués rodes, seria una bicicleta” que va dir en una compareixença anterior al ser preguntat pel Màlaga-Madrid i les possibilitats que el conjunt andalús no competís en l’última jornada. Pel que fa al partit, en va fer una valoració positiva. “Per a nosaltres era un partit complicat, moltes vegades els rivals que no es juguen res fruit d’aquest alliberament poden trobar un bon partit i el Las Palmas té qualitat per poder fer-ho. Hem generat ocasions ràpidament per emportar- nos aquests tres punts”, va dir. “Mascherano ha notat alguna molèstia, hem preferit no arriscar i sumat a les baixes ha fet que hagués de jugar Lucas de lateral dret, ha complert malgrat que és dels esquerrans, esquerrans. Ha complert més que amb escreix i Marlon ha estat molt bé, en la seua línia,” va afegir.

    Peu.

    Peu.EFE

    tracking