SEGRE

CICLISME GIRO D'ITÀLIA

Quintana, nou líder del Giro després d'una exhibició

Una moto fa caure Mikel Landa

Nairo Quintana celebra la victòria en l’etapa del Giro.

Nairo Quintana celebra la victòria en l’etapa del Giro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nairo Quintana es va imposar aquest diumenge amb solvència en la novena etapa, per a molts la més dura del Giro, amb una arribada en alt al Blockhaus que va fer estralls en el pilot, i que li va brindar la maglia rosa. Un cop d’autoritat facilitat per la mala sort de dos rivals directes, Mikel Landa i Geraint Thomas, eliminats a 14 quilòmetres de meta per una caiguda provocada per la moto d’un policia mal aparcada a la vora de la carretera.

Un primer atac de Quintana a 6,7 quilòmetres de meta va elegir Nibali i Pinot. Tres atacs més del ciclista colombià van acabar per deixar-lo com a amo absolut de la carretera. Va caure el Tauró, va resistir a un grapat de segons Pinot i es van unir al francès Mollema i Dumoulin. Mollema també va llançar la tovallola.

Quintana, que va assestar el cop definitiu a 4,7 quilòmetres del cim, va obrir les ales per pronunciar el monòleg de la victòria, en el qual va deixar clar que és el favorit per guanyar el Giro del Centenari, el millor escalador, sense rival que se li atansi. El colombià afrontarà la crono de demà dimarts amb esperances de conservar el lideratge, ja que el traçat no li és advers.

tracking