SEGRE

TIR AMB ARC COMPETICIONS

Blau Tarragó, del Tir amb Arc Lleida, rècord de Catalunya

La petita arquera Blau Tarragó, del Club Tir amb Arc Lleida.

La petita arquera Blau Tarragó, del Club Tir amb Arc Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Blau Tarragó Bulete, l’arquera més jove del Club Tir amb Arc Lleida amb vuit anys, va aconseguir el cap de setmana passat establir un nou rècord de Catalunya d’arc recorbat olímpic en la categoria esquirol femenina. La puntuació de la petita arquera lleidatana va ser de 336 punts, superant en 12 l’anterior rècord, i és la primera plusmarca que aconsegueix un esportista del Club Tir Amb Arc Lleida amb tot just un any des que es va fundar.

Blau, que fa menys d’un any que practica, va aconseguir aquest rècord a la quarta tirada de Lliga a l’Arboç (Tarragona), després d’aconseguir el cap de setmana anterior la medalla d’or en el Campionat de Catalunya. Pilar Farré, entrenadora de Blau, va assenyalar que la nena va participar en aquesta tirada del cap de setmana passat amb l’objectiu de millorar la tècnica en condicions de competició.

I va explicar com aconsegueixen millorar-li l’ancoratge de la mà de corda, que és fonamental en el tir amb arc. “Ho fem de manera imaginativa i adaptant els recursos a l’edat de l’arquera. En aquest cas, a la Blau se li pinta un pollet a la mà i ella l’ha d’amagar al niu perquè estigui ben calentó, és a dir, situar la mà sota de la mandíbula. La mà d’ancoratge té una posició molt complicada, però la Blau ho fa cada dia millor”, assegura en aquest sentit Farré.

tracking