SEGRE

PIRAGÜISME

Lleida mana en eslàlom

Nou palistes a la selecció estatal per als pròxims campionats continentals i mundials || El Cadí Canoe Kayak va classificar el cap de setmana set piragüistes i el Nàutic Mig Segre, dos

Núria Vilarrubla és una de les nou palistes lleidatanes que s’han guanyat una plaça a la selecció.

Núria Vilarrubla és una de les nou palistes lleidatanes que s’han guanyat una plaça a la selecció.AGUSTÍ CUCURULLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida comptarà amb nou piragüistes entre els 25 que formaran les seleccions estatals d’eslàlom per als campionats continentals i mundials d’aquesta temporada, després que el cap de setmana acabessin a Pau les proves selectives en categories absoluta, sub-23 i júnior.

A la localitat francesa es van guanyar una de les places Núria Vilarrubla, Marta Martínez, Annebel van der Knijff, Miquel Travé, Jordi Cadena, Marc Moragues i Pau Etxaniz –els set són representants del Cadí Canoe Kayak–, així com Laia Sorribes i Jordi Tebé, tots dos palistes del Nàutic Mig Segre.

Núria Vilarrubla va ser la clara dominadora del selectiu en C1 absolut, tant a Pau com anteriorment a la Seu d’Urgell, i per la seua banda Marta Martínez va aconseguir la tercera plaça en K1 i Travé també va ser tercer en el C1 masculí.

En categoria sub-23, Laia Sorribes va mostrar el seu excel·lent moment de forma imposant-se al K1, Van der Knijff va ser tercera al C1 i a les proves masculines van obtenir la classificació Jordi Cadena i Marc Moragues en K1 –segon i tercer, respectivament– i Tebé, tercer en C1. Finalment, Pau Etxaniz es va adjudicar les places en C1 i K1 júnior, tot i que és encara palista de categoria cadet. En el cas de Travé i Sorribes, els palistes i els tècnics de la selecció espanyola decidiran si els lleidatans participen amb la selecció sub-23 o júnior, ja que s’han guanyat una plaça a les dos.

Els clubs lleidatans van classificar dotze palistes per a l’esdeveniment de joves promeses a Eslovàquia

A més, els selectius de la Seu d’Urgell i Pau han servit per confeccionar la llista de joves palistes que participaran en la Young Danubia Cup 2017, que es disputa a Bratislava (Eslovàquia) els dies 24 i 25 de juny. Els clubs lleidatans han classificat dotze palistes per a aquest esdeveniment, en el qual participaran les millors promeses de l’eslàlom continental.

El Cadí Canoe Kayak hi aportarà Jordi Cadena, Marc Moragues, Nil García, Pau Etxaniz, Miquel Travé, Ferran Romero, Òscar Serra i Adrià Moyano. Per part del Nàutic Mig Segre, hi aniran tres palistes: Jordi Tebé, David Sala i Laia Sorribes; i al seu torn Julia Cuchi serà la representant del Baix Cinca.

La tria per a l’equip que començarà a preparar l’assalt a la medalla al Japó finalitzarà abans del mundial d’aigües tranquil·les, que aquesta temporada es disputarà del 23 al 27 d’agost a Racice (República Txeca). “No volen que em retiri, perquè és la distància en la qual me’n surto més bé.

El meu objectiu prioritari serà anar a totes en el K4, i el K1 200 serà secundari, encara que no el descarto”, va manifestar el piragüista, l’esportista lleidatà més premiat de la història amb quatre medalles olímpiques, dos de les quals d’or.

El Sícoris guanya la segona cita de la Copa de descens en aigües braves

  • El Sícoris Club va ser el vencedor de la segona prova puntuable per a la Copa d’Espanya de descens en aigües braves, que es va disputar el cap de setmana passat a la localitat d’Orense d’O Barco de Valdeorras. Els palistes lleidatans es van imposar al club amfitrió, el Fluvial, mentre que el Quixos de Monforte va acabar en tercera posició en la suma de les puntuacions. El Sícoris ja va ser el guanyador de la primera prova de la Copa d’Espanya, que es va disputar a l’abril a Irun. A nivell individual va destacar l’actuació de l’equip femení, que va aconseguir sis podis en les proves de clàssica i esprint. Maria Novau va aconseguir un or, Laura Miralles va sumar una plata i un bronze, Alba Oronich també una plata i un bronze, i Ada Oliva un bronze. A més, a la cita d’O Barco es disputava la primera fase del Campionat d’Espanya de patrulles, en què el Sícoris va aconseguir la segona posició participant-hi amb Xavi Miralles, Germán Jiménez i Arnau Morancho. La tercera i última cita de la Copa d’Espanya de descens en aigües braves es disputarà a la localitat lleonesa de Sabero els dies 19 i 20 d’agost, i també serà puntuable per al Campionat d’Espanya de patrulles, en el qual el Sícoris buscarà aconseguir la primera posició. Prèviament, els dies 17 i 18 de juny, Lleida acollirà el Campionat d’Espanya de descens en aigües braves, que és alhora puntuable per a la Lliga Estatal amb la resta de proves de la Copa d’Espanya.

Craviotto també es guanya una plaça a l’equip d’aigües tranquil·les L’olímpic Saül Craviotto, doble medallista a Rio, també es va guanyar una plaça a la selecció espanyola d’aigües tranquil·les a l’imposar-se en el control selectiu de Trasona, on va participar en la prova de K1 200 metres, la categoria que li va donar el bronze en l’última cita olímpica. Amb tot, per al lleidatà no és una distància prioritària, ja que als Jocs de Tòquio 2020 participarà en el K4 500 metres.  La tria per a l’equip que començarà a preparar l’assalt a la medalla al Japó finalitzarà abans del mundial d’aigües tranquil·les, que aquesta temporada es disputarà del 23 al 27 d’agost a Racice (República Txeca). “No volen que em retiri, perquè és la distància en la qual me’n surto més bé. El meu objectiu prioritari serà anar a totes en el K4, i el K1 200 serà secundari, encara que no el descarto”, va manifestar el piragüista, l’esportista lleidatà més premiat de la història amb quatre medalles olímpiques, dos de les quals d’or.

tracking