SEGRE

FUTBOL SEGONA CATALANA

Centenari en ascens per al Borges

El Borges iniciarà els actes de commemoració dels cent anys reunint divendres sis dels seus futbolistes històrics || A un pas de pujar a Primera Catalana, jugarà contra el Lleida a l’agost

El FC Borges està a un pas de proclamar-se campió de Lliga i aconseguir l’ascens a Primera Catalana.

El FC Borges està a un pas de proclamar-se campió de Lliga i aconseguir l’ascens a Primera Catalana.FC BORGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Borges iniciarà aquest divendres que ve els actes de celebració del centenari de la seua fundació, una efemèride que podria coincidir amb un moment històric per a l’entitat, ja que diumenge certificarà el seu ascens a Primera Catalana en cas de guanyar al camp del Palau. El conjunt de les Garrigues, que acumula 25 campanyes a Segona –antiga Primera Regional–, augmentarà la nòmina de lleidatans en la categoria, en la qual militen Balaguer, EFAC, Lleida B i Alpicat.

Prèviament a la celebració de l’ascens de diumenge, el pavelló municipal acollirà divendres (21.00) un col·loqui entre sis dels seus històrics futbolistes: Alfonso Rubió, Ramon Arrufat, Emili Camprodin, el capità Arnau Setó, Miquel Torrelles i Alexandre Farran, un dels jugadors de més talent que ha tingut el club. A més, el club ha previst una exposició fotogràfica a la Casa de Cultura entre el 15 d’agost i el 15 de setembre. També s’editarà un llibre recopilatori de la història del FC Borges i el punt culminant serà un amistós davant del Lleida Esportiu a l’agost, partit al qual es convidarà tots els exjugadors que han vestit la samarreta del club.

El president del club, Àngel Rodríguez, va manifestar aquest dimarts durant la presentació dels actes del centenari que “per al Borges aquest era un any especial, perquè complim cent anys, i es va confeccionar una plantilla amb la qual poder aspirar a l’ascens a Primera. El club mereix estar en una categoria molt més alta i per això hem fet un esforç entre tots”. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va manifestar que “són actes que fan molta il·lusió perquè el club també és part de la nostra història”.

El Borges ha estat el clar dominador de Segona Catalana aquesta temporada, després d’acabar tercer el curs anterior. Ha guanyat 23 dels 32 partits que ha disputat i avantatja en quatre punts el Tàrrega, per la qual cosa una victòria diumenge li donarà l’ascens matemàtic.

Mitja dotzena de clubs centenaris a Lleida

  • El FC Borges. És un dels diversos clubs que han assolit o assoliran ben aviat un segle d’existència. Entre els centenaris hi ha la Seu (fundat com a FC Valira), Tremp, Tàrrega (CF Tàrrega), Balaguer (CF Bargussió) i Solsona, entre d’altres. El CF Organyà celebrarà el centenari de la seua fundació el 2018 i el Bellpuig, l’any 2020. A Lleida ciutat, desapareguts tots els clubs promotors del futbol com el FC Lleida, el primer serà l’AEM (1927), una de les arrels de la Unió Esportiva Lleida. Torrefarrera acollirà dotze partits del Campionat d’Espanya cadet bàsquet base L’organització va presentar ahir els partits a Torrefarrera. redacció ❘ torref

el detall

  • Mundialista en 1950. Josep Juncosa, el jugador més destacat en la història del club, ja que va arribar a jugar amb l’Espanyol i At. Madrid, va ser internacional amb la selecció espanyola i va disputar el Mundial del 1950 al Brasil. Juncosa també va ser entrenador del Lleida a la dècada dels 60.

El FC Borges està a un pas de proclamar-se campió de Lliga i aconseguir l'ascens a Primera Catalana.

El FC Borges està a un pas de proclamar-se campió de Lliga i aconseguir l'ascens a Primera Catalana.FC BORGES

tracking