SEGRE

CICLISME VOLTA A LLEIDA

Equips d'Israel, Rússia i Malàisia a la Volta a Lleida

En aquesta edició, del 15 al 18 de juny, sols falta decidir l’arribada del tercer dia

Sergi Escobar, amb l’equip Sapura Cycling de Malàisia, en una imatge recent a Lleida.

Sergi Escobar, amb l’equip Sapura Cycling de Malàisia, en una imatge recent a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seixantena edició de la Volta Ciclista Internacional a Lleida, que aquest any tornarà a disputar-se en quatre dies, del 15 al 18 de juny, ja té confirmada la participació de vuit equips, dels quals tres són estrangers, procedents d’Israel, Rússia i Malàisia.

El màxim responsable de l’organització i doble medallista olímpic, Sergi Escobar, espera una participació d’entre setze i divuit equips. Al marge dels equips estrangers ja esmentats (el de Malàisia és l’equip que dirigeix Escobar, el Sapura Team, encara que competirà com una selecció malaia amb ciclistes només d’aquesta nacionalitat) s’espera la participació d’algun conjunt francès, i la resta seran espanyols.

La Volta a Lleida està pràcticament perfilada pel que fa al recorregut, pendent només de concretar en breu la població d’arribada de la tercera etapa, que sortirà de Vielha. D’aquesta manera, la Volta arrancarà des de Lleida, després de la protocol·lària presentació d’equips, en direcció a Tremp, població que donarà la sortida a la segona etapa, que serà la primera d’alta muntanya amb el pas de la Bonaigua i final a Vielha. S’ha de recordar, com ja va informar aquest diari, que es recuperarà l’ascensió a la Bonaigua, una cosa que no es va poder aconseguir quan va renàixer la cursa el 2014 i després de desaparèixer el 2009 per problemes econòmics.

Finalment, la quarta etapa serà Lleida-Lleida amb l’espectacular final dels últims anys a la Seu Vella. Escobar, que és a la Volta a Castella i Lleó amb el Sapura Cycling malai, espera resoldre la setmana que ve l’itinerari del tercer dia.

D’altra banda, aprofitant la visita a Lleida aquest dimecres passat del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va tenir lloc una reunió amb Sergi Escobar, en presència del representant d’Esports a Lleida, Joan Segura, en la qual la Generalitat es va comprometre a fer una aportació econòmica dins dels ajuts establerts per a proves a Catalunya d’àmbit internacional. Aquest podria ser d’uns 8.000 euros. La Paeria és el principal suport, que aporta 50.000 euros sobre uns 70.000 de pressupost.

tracking