SEGONA CATALANA EL PARTIT DE LA JORNADA

El Borges guanya i ascendeix

Els de Josep Maria Espasa s’imposen a domicili a un bon Palau d’Anglesola || A falta d’una jornada per al final ratifiquen el seu ascens a Primera Catalana i el títol de campió

Els jugadors del Borges van celebrar el títol i l’ascens amb la nombrosa afició que els va acompanyar al Palau d’Anglesola.JOAN GÓMEZ

El Palau d’Anglesola i el Borges van protagonitzar un intens partit en què els locals es van mantenir sempre dins del partit i mai van abaixar els braços davant d’un gran Borges que va acabar per imposar la qualitat de la seua plantilla i es va emportar els tres punts (2-4). Amb aquest resultat el conjunt de les Garrigues assoleix el campionat matemàtic del grup a falta d’una jornada per a l’acabament de la Lliga i ascendeix de forma directa Primera Catalana, com a celebració ideal del seu centenari.

El matx es va mantenir igualat, sobretot en una primera part en la qual el Borges va mantenir el control, però en la qual el Palau d’Anglesola va tenir més ocasions que el seu rival. Així, en el minut 35, Felip va enviar una pilota al pal en el primer avís seriós dels locals. Poc després Amorós es va plantar només davant de Xammar, que va poder desviar. En el temps de descompte de la primera meitat Montoy va aconseguir avançar els visitants per marxar al descans amb mínim avantatge (0-1).

Després del pas pels vestidors la tònica general del duel no va canviar i el Palau d’Anglesola va continuar buscant el gol. Aquest va arribar en el minut 53 en una jugada per la banda que va finalitzar en una passada a Amorós que aquest va rematar precisament a la xarxa, col·locant l’1-1 al marcador. Poc li va durar l’alegria per l’empat als locals perquè tot just un minut després, en el 54, una rematada creuada d’Álvarez després d’una bona jugada d’equip del Borges va tornar a avançar-los (1-2). Al minut 67, en una pilota llarga, una indecisió de la defensa local va propiciar la jugada de l’1-3 marcat per Del Moral en possible fora de joc.

Els locals no es van donar per vençuts i van marcar per mediació de Tribó el 2-3 al rematar un córner. L’àrbitre no va assenyalar un possible penal, molt reclamat pel públic i l’afició locals per mans d’un defensor del Borges dins de la seua àrea. Poc abans del final, el matx va estar aturat uns cinc minuts al patir el porter visitant una lesió de la qual va haver de ser atès. Una vegada reprès el joc i ja al minut 85, l’acabat d’incorporar Figueras va establir el definitiu 2-4 al culminar una bona jugada d’atac. Als últims minuts ja no hi va haver més ocasions i el Borges va defensar la seua renda fins al xiulet final.