BÀSQUET EUROLLIGA

El Fenerbahçe s'estrena com a campió europeu al derrotar l'Olympiacos

El Reial Madrid perd la final de consolació

Els jugadors del Fenerbahçe celebren la victòria davant de l’Olympiacos a la final de l’Eurolliga.EFE

El Fenerbahçe es va estrenar com a campió d’Europa al derrotar ahir l’Olympiacos per 80-61, en una final en la qual l’equip grec va aguantar 25 minuts per caure davant del gran rendiment de Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic i Luigi Datome. El tècnic de Fenerbahçe, Zeljko Obradovic, suma la seua novena Copa, a la mateixa ciutat on va aconseguir la primera.

Obradovic aconsegueix la novena Copa d’Europa, al mateix Istanbul on va aconseguir la primera

El Fenerbahçe va sortir a totes, amb un molt inspirat Kalinic, autor de tres triples sense error, que va ajudar que el primer quart acabés 26-18. Tanmateix, gràcies al seu afany de superació, l’Olympiacos va sobreviure a un en el qual Bogdan Bogdanovic va prendre el relleu anotador de l’equip turc en el segon quart, arribant al descans 39-34, amb tot per decidir. Però ja al final del tercer quart, l’equip grec va començar a notar símptomes de fatiga i a partir d’aquí el es va distanciar 12 punts en el tercer parcial, fins a arribar al 80-64 final, que els coronava campions d’Europa per primera vegada.

D’altra banda, el Reial Madrid va perdre la final de consolació per 70-94 davant del CSKA de Moscou. El Madrid va tenir molt mala punteria sobretot durant la primera meitat, i unit a la falta de tensió en la defensa, va portar que, per moments, fregués el ridícul.