LLIGA OK LLIGA

El Llista torna a zona europea

L’ICG Software derrota el Lloret, un rival directe, i s’assegura la continuïtat un any més a l’OK Lliga || L’equip se situa al novè lloc quan falten dos jornades per finalitzar la competició

Jugadors del Llista celebren un dels gols de l’equip.

Jugadors del Llista celebren un dels gols de l’equip.ÒSCAR MIRÓN

Després de la renovació de Darío Giménez i del fitxatge dels germans francesos Bruno i Roberto Di Benedetto, el Llista encara busca un nou fitxatge per a la temporada que ve, segons va explicar ahir després del partit el tècnic, Albert Folguera. “Sí, estem treballant en el tema i hi pot haver una sorpresa més, un jugador que pot aportar molt... Hi estem treballant i depèn també de les sortides que hi pugui haver”, va explicar el tècnic.

Pel que fa al partit Folguera va assenyalar que està “content pels tres punts, però considero que al descans ens en podíem haver anat amb un 3-0 a favor... però a la segona part ens hem precipitat, ens han vingut les presses i ens hem posat nerviosos. No hem patit, però en qualsevol moment podia arribar un gol seu i això no m’ha acabat d’agradar”.

“És cert que ells han apujat la intensitat a la segona part, però nosaltres ens hem desdibuixat i això fa que no estigui content del tot. No ho entenc perquè era el mateix esquema de joc...”. A banda de segellar la salvació, la jornada ha servit perquè l’equip torni a zona europea. “Ara hem d’anar a Vilafranca a buscar la victòria, sabent que ells es juguen la vida. Encara no hem fet res i cal acabar al més amunt possible”, va afirmar Folguera.

D’altra banda, Folguera va ratificar, com ja va anunciar SEGRE, que seguirà la pròxima temporada al capdavant de l’equip. “En principi sí, ja estem planificant i decidint coses i aquesta és la idea que tenim”, va aclarir.

L’ICG Software va aconseguir ahir una treballada victòria sobre el Lloret (2-1) que permet a l’equip aixecar-se al novè lloc de la taula classificatòria, la qual cosa el situa en una posició que, si acaba així, li permetria disputar la temporada vinent competició europea. El triomf, a més, permet a l’equip segellar la permanència, un any més, en la màxima categoria de l’hoquei estatal, encara que tant el Llista com el Lloret, que arribaven al partit empatats a punts, estaven ja salvats abans de jugar, gràcies a les derrotes del Manlleu i del Vilafranca.

Saber-se salvats va ajudar l’equip d’Albert Folguera a afrontar el partit amb més tranquil·litat. Va jugar una molt bona primera meitat, en la qual va disposar d’ocasions, amb prou feines va cometre errors i va tenir el control del partit. Ferms en defensa, amb un Lluís Tomàs mostrant el seu habitual bon nivell, l’equip va poder permetre’s donar descans a Darío Giménez, afectat encara per un cop a les costelles que li impedeix jugar al cent per cent i que va disputar ahir menys minuts del que en ell és habitual.

A l’equip lleidatà només li faltava el gol i aquest va arribar a cinc minuts per al descans. Borja López va transformar en l’1-0 un clar penal comès pel Lloret i va donar al Llista el premi que mereixia. De totes maneres, per ocasions i joc, el resultat al final de la primera part hauria d’haver estat més còmode per als lleidatans.

L’inici de la segona part va mantenir les bones sensacions de la primera. El Lloret va cometre la seua desena falta i Darío Giménez no va perdonar, al fer pujar el 2-0 al marcador. Quedaven encara 23 minuts al davant, però semblava que el Llista podia tancar el partit i, per una vegada, evitar-se sofriments.

Però aquest sembla el fat d’aquest equip, patir. Algunes indecisions consecutives, un parell de recuperacions del Lloret i sengles arribades clares de l’equip gironí davant de la porteria de Lluís Tomàs, van fer que a l’equip l’envaïssin els seus fantasmes. Li van venir dubtes, va perdre el control del joc i va començar a passar-ho malament davant d’un rival que tampoc havia donat excessives mostres de perill fins al moment. El Lloret va saber aprofitar aquesta circumstància i va anotar el 2-1 gràcies a una rematada llunyana de Marc Grau davant de la qual res no va poder fer Lluís Tomàs.

Faltaven encara 18 minuts i el Llista havia deixat escapar l’oportunitat de tancar el partit. L’equip lleidatà es va refer, va concedir malgrat això alguna ocasió que el Lloret no va saber aprofitar i va disposar de prou oportunitats com per augmentar de nou l’avantatge, sobretot un mà a mà d’Andreu Tomàs amb el porter visitant, que el davanter de Tremp no va aconseguir transformar en gol.

De nou van tornar a disposar de minuts els joves Roc Llisa i Deri Mataix, demostrant que el futur de l’equip ja està aquí i que algun dels veterans pot retirar-se tranquil, perquè la continuïtat de l’estil Llista està assegurada. L’equip va saber tenir el cap fred fins als minuts finals i assegurar-se tres punts d’or que permeten als d’Albert Folguera continuar aspirant a disputar la pròxima temporada la Copa CERS.

Amb la d’ahir el Llista ja suma nou victòries, assoleix els 33 punts i queda a tres de la setena posició. Manté la bona trajectòria a la seua pista de l’Onze de Setembre, on ha encadenat cinc partits sense perdre, en els quals ha sumat quatre victòries i un empat. Falta un últim esforç per certificar el pas a Europa. No serà fàcil. La pròxima jornada l’equip visita el Vilafranca, un equip que lluita per la permanència i el tancament a casa serà davant del Reus, segon a la Lliga i acabat de proclamar Campió d’Europa.

Folguera diu que el club encara busca un fitxatge per al pròxim exercici  Després de la renovació de Darío Giménez i del fitxatge dels germans francesos Bruno i Roberto Di Benedetto, el Llista encara busca un nou fitxatge per a la temporada que ve, segons va explicar ahir després del partit el tècnic, Albert Folguera. “Sí, estem treballant en el tema i hi pot haver una sorpresa més, un jugador que pot aportar molt... Hi estem treballant i depèn també de les sortides que hi pugui haver”, va explicar el tècnic. Pel que fa al partit Folguera va assenyalar que està “content pels tres punts, però considero que al descans ens en podíem haver anat amb un 3-0 a favor... però a la segona part ens hem precipitat, ens han vingut les presses i ens hem posat nerviosos. No hem patit, però en qualsevol moment podia arribar un gol seu i això no m’ha acabat d’agradar”. “És cert que ells han apujat la intensitat a la segona part, però nosaltres ens hem desdibuixat i això fa que no estigui content del tot. No ho entenc perquè era el mateix esquema de joc...”. A banda de segellar la salvació, la jornada ha servit perquè l’equip torni a zona europea. “Ara hem d’anar a Vilafranca a buscar la victòria, sabent que ells es juguen la vida. Encara no hem fet res i cal acabar al més amunt possible”, va afirmar Folguera. D’altra banda, Folguera va ratificar, com ja va anunciar SEGRE, que seguirà la pròxima temporada al capdavant de l’equip. “En principi sí, ja estem planificant i decidint coses i aquesta és la idea que tenim”, va aclarir.