SEGRE

Kilian Jornet fa el cim de l'Everest sense oxigen ni cordes fixes

El lleidatà culmina el seu repte Summits of my life, tot i que no aconsegueix el rècord de l'ascens i descens més ràpid al sostre del món per una indisposició

Kilian Jornet

Kilian Jornet aconsegueix fer el cim de l'Everest sense oxigen ni cordes fixesSummits of my Life

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alpinista lleidatà Kilian Jornet ha aconseguit fer el cim de l’Everest, el més alt del planeta, a la mitja nit del 21 i 22 de maig i ho ha fet sense oxigen artificial ni cordes fixes. L’ascens ha durat unes 26 hores. Jornet ha arribat a la cima dels 8.848 metres per la cara nord, seguint la ruta tradicional, des del Camp Base de l’Everest, situat a l’antic monasteri de Rombuk (5.100).

El lleidatà perseguia un ascens i descens en temps rècord a la cara nord de l’Everest, un repte que no ha pogut aconseguir en la seua totalitat per una indisposició, segons ha explicat en un missatge a les xarxes socials: "Fins que vaig arribar a 7.700 metres em sentia bé i estava anant d'acord a la meva planificació, però allà vaig començar a sentir mal d'estómac. Suposo que a causa d'un virus estomacal. Des d'allà m'he mogut lentament i parant cada parell de passos per recuperar-me. Tanmateix, vaig fer cim a mitjanit", explica l'esportista. A causa d'aquesta indisposició, Kilian Jornet va triar romandre al campament de base avançat i no tornar a Rongbuk com estava planejat.

Amb l'Everest, Kilian Jornet culmina el seu projecte personal Summits of My Life (Cims de la meva vida) que li ha permès viatjar per tot el món intentant establir rècords d'ascens en algunes de les muntanyes més icòniques del planeta. Va començar a la serralada del Mont Blanc el 2012 i des d'aleshores ha escalat muntanyes a Europa (Mont Blanc i Cervino), a Amèrica del Nord (Denali) i a Amèrica del Sud (Aconcagua).

Aquesta és la segona vegada que intentava l'ascens a l'Everest, ja que l'expedició es va haver de posposar el setembre del 2016 a causa de les males condicions meteorològiques.

Què et sembla la gesta de Kilian Jornet?

 

 
tracking