BÀSQUET FASE D'ASCENS A LA LEB PLATA

Un Pardinyes fos tanca el 'play-off' amb una derrota

Acaba tercer una fase que corona l’amfitrió Myrtia com a nou equip de Plata

Gerard Encuentra, al centre, donant instruccions als jugadors abans de l’inici del partit.

El Club Bàsquet Pardinyes va tancar ahir la fase d’ascens a la LEB Plata amb una derrota, aquesta vegada davant del Baloncesto Chantada de Lugo per 73-67, en un partit de moltes alternatives que no va tenir amo fins als minuts finals. El gran desgast que van fer els jugadors de Gerard Encuentra, que va ser l’únic dels quatre equips participants que va començar la fase sense pernoctar la nit anterior, va acabar passant factura. Tant física (tres partits en tres dies i els dos últims amb tot just dotze hores de diferència) com mental, després del cop moral que va suposar la derrota de dissabte davant de l’amfitrió Myrtia, que ahir es va guanyar la plaça a Plata al guanyar el Melilla per 78-68.

Després d’un primer quart igualat (14-15), el Chantada va arrancar el segon més encertat i se’n va anar en el marcador davant d’un Pardinyes al qual no li entraven els tirs, com ja va passar a la segona part davant del Myrtia (37-29). Tot i així, l’equip lleidatà va recuperar la seua millor versió després del pas pels vestidors i amb un parcial de 9-20 va capgirar el marcador (46-49).

Tots dos equips, que ja no tenien cap opció d’ascens, jugaven a ratxes i en l’últim quart li va tocar al quadre de Lugo. El Pardinyes, físicament esgotat, va tornar a firmar uns percentatges molt baixos en el triple (21 per cent, amb 8 cistelles convertides de 39 intents) que, unit al domini gallec en el rebot, sobretot en l’ofensiu, va acabar decidint el duel amb un parcial de període de 27-18. Malgrat la derrota, l’equip de Gerard Encuentra va acabar la fase d’ascens en tercera posició gràcies a la victòria inaugural.