SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

Piqué: “Caldria fer cursos per a pares sobre la forma de comportar-se"

Gerard Piqué, acompanyat de Carles Puyol, inaugura un Cruyff Court a Sant Guim

Inauguren un Cruyff Court.

Gerard Piqué i Carles Puyol a Sant Guim de FreixenetXavier Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El defensa del FC Barcelona Gerard Piqué va demanar aquest dimecres a Sant Guim de Freixenet la implicació dels pares per eradicar la violència en el futbol base i va advocar per fer cursos per a progenitors sobre com comportar-se als terrenys de joc. Piqué va inaugurar un Cruyff Court, amb l’exblaugrana Puyol, a la localitat d’origen del seu pare.

“Caldria fer uns cursos per als pares sobre la forma en què s’han de comportar als terrenys de joc”, va assenyalar Piqué després d’apadrinar la inauguració d’un camp de futbol Cruyff Court a les instal·lacions de l’escola L’Estel de Sant Guim. El jugador del Barça va assegurar que “els pares són un exemple molt important i una part fonamental en l’educació dels nens, i aquesta no està només relacionada amb els estudis, sinó també amb l’esport”.

Els Cruyff Courts, fruit de l’acord entre les fundacions de Cruyff, La Caixa i el FC Barcelona, són petits camps de futbol d’ús lliure per fomentar l’esport entre nens i joves, prioritzant zones desfavorides, i inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l’educació en hàbits saludables.

Piqué va estar acompanyat en la inauguració pel seu fill petit, Sasha, el seu germà Marc, els seus pares Joan i Montse i l’àvia paterna, Lina. També hi va acudir l’exblaugrana Carles Puyol, que va venir amb la seua dona, Vanessa Lorenzo, i la seua filla Manuela, a banda de l’esposa de Cruyff, Danny, i una de les filles, Susila, que és la presidenta de la fundació del seu pare després de la seua mort l’any passat.

En la inauguració van participar els 120 alumnes de l’escola L’Estel i, segons l’alcalde de Sant Guim, Francesc Lluch, comptar amb un equipament d’aquestes característiques suposa “un autèntic model d’integració que ajudarà que el dia de demà tinguem unes generacions millors i una societat més justa”.

Piqué, encara que nascut a Barcelona, va passar de petit les vacances i els estius a Sant Guim pel fet que és la localitat on van nàixer el seu pare i els seus avis, però també hi fa visites llampec, en ocasions al costat de la seua parella, Shakira, i publica fotos elogiant els caragols que cuina la seua àvia Lina. L’alcalde va recordar aquest dimecres que de nen mai se separava de la pilota i que el seu pare i els seus germans Ramon i Jordi jugaven a Regional amb el Sant Guim i la premsa els citava com Piqué I, II i III.

Gerard Piqué també es va referir a l’actualitat i va dir que “la conclusió d’aquesta Lliga és que el VAR (videorbitratge) és obligatori. La Lliga no ha estat a l’altura, encara que no s’ha perdut pels àrbitres, malgrat que es poden fer moltes valoracions”. Va negar que la temporada del Barça fos un fracàs, encara que va admetre que “no ha sigut la temporada somiada”. Va treure ferro als càntics del Madrid en la celebració del títol i no va voler entrar a valorar el possible fitxatge de Valverde ni la detenció de l’expresident Sandro Rosell. Això sí, va fer broma amb allò de ser un dia president del Barça. “A curt termini, no ho veig. Però, segons veig, tots els presidents estan caient, de manera que m’ho pensaré”, va dir, la qual cosa va provocar les rialles dels presents.

Dels 227 Cruyff Court repartits per vint països, tretze són a Catalunya. A Lleida, n’hi ha tres: el de Mollerussa, apadrinat per Bojan, i els de la Pobla i Sant Guim, per Puyol i Piqué, respectivament.

Preocupació i campanyes antiviolència de l’FCF en el base A la Federació Catalana de Futbol hi ha una gran preocupació per la violència als terrenys de joc, sobretot amb els pares com a protagonistes, a pesar de les contínues campanyes antiviolència que impulsa l’ens federatiu, algunes de les quals fins i tot amb la col·laboració estreta de la mateixa Generalitat, com el programa +KESPORT. Es tracta d’un projecte pedagògic pioner per acabar amb els conflictes en el futbol en el qual participen setanta-dos clubs a Catalunya, vuit dels quals són lleidatans. L’FCF ha impulsat, en aquest sentit, altres campanyes, com ara “Zero insults a la grada” i “Zero insults a les xarxes”.

Piqué, Puyol, el directiu blaugrana Jordi Cardoner i la filla de Cruyff (esquerra), amb un grup de nens.

Piqué, Puyol, el directiu blaugrana Jordi Cardoner i la filla de Cruyff (esquerra), amb un grup de nens.XAVIER SANTESMASSES

Piqué, Puyol, el directiu blaugrana Jordi Cardoner i la filla de Cruyff (esquerra), amb un grup de nens.

Piqué, Puyol, el directiu blaugrana Jordi Cardoner i la filla de Cruyff (esquerra), amb un grup de nens.XAVIER SANTESMASSES

tracking