SEGRE

Futbol

Valverde no revela el seu futur

El tècnic s’acomiada de l’Athletic i, respecte al seu fitxatge pel Barcelona, diu que “em sap greu, no puc confirmar-ho aquí i ara” || El ‘Cuco’ Ziganda és el nou entrenador de l’equip bilbaí

Valverde, ahir amb Josu Urrutia, president de l’Athletic.

Valverde, ahir amb Josu Urrutia, president de l’Athletic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ernesto Valverde es va acomiadar aquest dimecres amb emoció de l’Athletic sense revelar si serà l’entrenador del FC Barcelona la pròxima temporada, ni donar cap pista sobre el seu futur. “És un dia dur per a mi. La veritat és que veig improbable estar cinc anys consecutius, i fins i tot quatre, en un altre equip. Sóc conscient del desgast que té en l’entorn l’exposició mediàtica i en els resultats la figura de l’entrenador”, va assenyalar Valverde en el seu comiat.

L’Athletic, per la seua part, ja va presentar aquest dimecres a José Ángel Cuco Ziganda com a nou entrenador. El tècnic, que dirigia el filial, ha firmat per dos temporades. Va qualificar de “sorprenent” que hi hagués “moltes especulacions” sobre el seu futur i no va revelar res sobre això. “He de dir, per deixar-ho clar, que no tinc cap compromís amb cap equip ni he parlat amb cap equip”, va asseverar.

“Tinc un agent i hi ha equips que s’han interessat per mi, perquè no em pregunteu per col·legis i cases. No vull pecar de presumptuós, però al llarg d’aquest temps no és la primera vegada que tinc ofertes de grans equips i sempre ha prevalgut voler viure el que he viscut aquí i respectar el compromís amb tota la gent. Ara és diferent i he de veure si m’embarco en una altra aventura”, va afegir. Respecte al seu futur, va dir que “si m’embarco en alguna aventura, ha de ser una cosa difícil, les que han semblat més fàcils no m’han anat bé”, va explicar Valverde.

“El Barcelona? Em sap greu, però no puc confirmar-ho aquí i ara. Em sap greu. Que s’hagi publicat que firmaré per un equip un any, dos o tres és senzill, cada dia publiqueu alguna cosa”, va afegir. Això sí, Valverde va admetre que dissabte vol que el Barça guanyi l’Alabès, perquè així l’Athletic jugarà l’Europa League.

De la seua sortida de l’Athletic va dir que “tinc la sensació que el meu treball aquí està fet, que està finalitzat i el futbol necessita moviment, que arribi algú que agiti la coctelera i un canvi els anirà bé [als jugadors] i a mi, també”. “Aquest equip ha donat una lliçó permanent de superació”, va valorar el Txingurri.

Apunts

Ziganda, il·lusionat. 

“Podem fer coses molt xules”.

El nou entrenador de l’Athletic Club, José Ángel Ziganda, es va mostrar “molt agraït” de tenir l’oportunitat que li ha donat la direcció esportiva dels blanci- vermells i va destacar, d’altra banda, l’“equipàs” per fer “coses molt xules” la temporada 2017-2018.

El veu “capacitat”.

Iniesta diu que desitja sort a Valverde.

Andrés Iniesta va dir aquest dimecres que “si l’entrenador és finalment Ernesto Valverde, doncs li desitjaré tota la sort del món. Si és ell, és que està capacitat per ser aquí”, va valorar aquest dimecres.

Estava cedit.

L’Espanyol fitxa Piatti fins al 2020.

Pablo Piatti serà de l’Espanyol fins al 2020, al fer efectiva la clàusula que permetia fitxar- lo per 1,5 milions. Piatti estava cedit pel València.

tracking