SEGRE

Kilian Jornet corona l'Everest per segona vegada en una setmana

Ha tornat a ascendir al sostre del món sense oxigen artificial ni cordes fixes, aquesta vegada en només 17 hores des del camp base avançat

Kilian Jornet, de tornada al camp base avançat de l'Everest.

Kilian Jornet corona l'Everest per segona vegada en una setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet ha tornat a demostrar que és d’un altre planeta. L’ultramaratonià i muntanyenc lleidatà ha repetit el cim a l’Everest la matinada d’aquest diumenge, per segona vegada i en la mateixa setmana. Aquesta vegada, Kilian ha ascendit al cim més alt del món des del camp base avançat (6.500 metres) i en només 17 hores.

En un comunicat al seu compte oficial de Facebook explica que per a aquest ascens tampoc no va utilitzar bombona d’oxigen ni cordes fixes un dia marcat pel fort vent, i que ara es troba descansant al camp base avançat acompanyat per Seb Montaz, el seu càmera.

La matinada de dilluns passat, Kilian Jornet ja es va convertir en el primer alpinista en trepitjar l’Everest en una de sola tirada i sense ajuts. Després de diverses temptatives anul·lades pel clima, el lleidatà va aconseguir assolir el cim en 26 hores malgrat uns problemes estomacals.

Kilian ha ascendit dos vegades en una setmana al cim de l’Everest a través de la cara nord de la muntanya seguint la ruta tradicional i, a causa de la seua concepció puritsa del muntanyisme, amb el material més lleuger possible i sense cap tipus d’ajuda d’oxigen ni cordes fixes.

tracking