SEGRE

TENIS INTERNACIONAL

Una tenista lleidatana a Harvard

Anaïs Gomar farà classes al campus d’estiu de la universitat nord-americana per a tenistes de 14 a 18 anys || Ha entrenat a l’escola de Justine Henin

Anaïs Gomar amb la seua parella i també professor de tenis Timoté Loew.

Anaïs Gomar amb la seua parella i també professor de tenis Timoté Loew.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tenista lleidatana Anaïs Gomar ja té gairebé preparades les maletes per posar el rumb als Estats Units, on ha rebut una oferta de feina per impartir classes a joves d’entre 14 i 18 anys al campus d’estiu de la prestigiosa universitat de Harvard. “Tindré un grup d’uns quinze nois i noies que bàsicament es preparen per entrar a les universitats americanes podent compaginar els estudis amb el tenis”, explica Anaïs, que abans tornarà a Bèlgica fins al 16 de juny on ha fet classes durant any i mig a l’acadèmia que l’exnúmero u de mundial, Justine Henin, té a Limelette, un districte de la ciutat de Lovaina.

No estarà sola en aquesta aventura americana. En terres belgues va conèixer un altre professor de l’acadèmia, el francès Timoté Loew, que és la seua actual parella. “A través de l’empresa American International ens va sortir aquesta oportunitat als Estats Units i vam decidir deixar Bèlgica”, assenyala aquesta lleidatana de 26 anys que es va formar tenísticament i acadèmicament en terres nord-americanes.

Durant quatre anys va estudiar la carrera de Negocis Internacionals, Màrqueting i Economia a la Campbell University (Carolina del Nord) on també jugava a tenis amb l’equip de la universitat.

Es va graduar als EUA, va viatjar com a jugadora per mig món i va entrenar les promeses del tenis xinès

Durant anys va intentar assolir el somni de mantenir-se en el tenis professional, on va arribar a ser en el seu moment l’única lleidatana amb rànquing WTA (el 2014 era la 1.292 en individual i la 1.190 en dobles), però malgrat les seues aptituds li va faltar suport econòmic extern. Ha competit en països tan llunyans i exòtics com Djibouti, a la Banya d’Àfrica. Després Nigèria, Egipte, Turquia i Sud-àfrica.

Fa dos anys se’n va anar a la Xina a jugar i impartir classes, però no va acabar d’adaptar-se malgrat ser una experiència positiva. Ha recorregut mig planeta amb el tenis. “M’encanta viatjar i per això a partir del setembre Timoté i jo viatjarem durant un any arreu del món”, explica amb entusiasme, i apunta que “el que més m’agrada és ajudar els nens a tirar endavant a través de l’esport”.

tracking