SEGRE

BÀSQUET CLUBS

Naix el CB Lleida inclusiu

Projecte conjunt amb ASPROS perquè dones amb discapacitat s’entrenin amb l’equip de veteranes || Lluita contra el sedentarisme

Les jugadores de l’equip de veteranes del CB Lleida i les de la Fundació ASPROS van posar juntes.

Les jugadores de l’equip de veteranes del CB Lleida i les de la Fundació ASPROS van posar juntes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CB Lleida, club que únicament compta amb equips femenins, ha posat en marxa un projecte innovador, conjuntament amb la Fundació ASPROS, amb el qual fomenta la pràctica del bàsquet entre dones de més de trenta anys amb discapacitat intel·lectual.

“Es fan coses per afavorir la inclusió entre la gent jove, però vam veure que faltava alguna cosa que estigués dirigida a les dones més grans”, explica Anna Campos, presidenta del CB Lleida. “Parlant amb Anna Fillat, d’ASPROS, vam pensar a fer una cosa especialment dirigida a persones amb discapacitat intel·lectual de més de trenta anys, en les quals el sedentarisme es fa més acusat”, afegeix. “Volem potenciar els hàbits saludables de la pràctica esportiva.”

Campos afegeix que “amb aquest projecte volem donar l’oportunitat a les dones de més de trenta anys de la Fundació ASPROS, concretament del Centre de Dia Entrevies, perquè s’entrenin amb el nostre equip de veteranes que vam crear la temporada passada”, explica la presidenta. L’equip de veteranes del CB Lleida va nàixer amb la idea que “les mares del club poguessin aprendre i disfrutar del bàsquet, sense la tensió de la competició. Fan entrenaments un parell de dies a la setmana”.

El projecte amb ASPROS s’anirà desenvolupant per fases i el club no descarta, més endavant, obrir-lo per donar cabuda a altres centres.

tracking