SEGRE

FUTBOL

Mà dura en el futbol

La Catalana sotmetrà a aprovació en l’assemblea del dia 30 canvis en la normativa destinats a assenyalar els violents i a evitar la picaresca a la base || A proposta dels mateixos clubs

Jugadors de l’equip aleví del FC Barcelona celebren el triomf en la recent Copa Atlas Energia.

Jugadors de l’equip aleví del FC Barcelona celebren el triomf en la recent Copa Atlas Energia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana proposa més mà dura contra la violència i a favor d’un futbol amateur i de base més cívic. Així, el jugador al qual s’imposi una sanció superior a quatre partits per cometre una infracció greu en forma d’agressió física o verbal, s’haurà de presentar com a mínim en els dos partits següents d’haver-li estat imposat el càstig i firmar abans i després del partit en presència de l’àrbitre, segons aquesta proposta.

Fent un símil, i encara que les comparacions són odioses, és com quan algú s’ha de presentar periòdicament en un jutjat quan ha comès una falta o un delicte. La Federació Catalana de Futbol (FCF) sotmetrà a aprovació en l’assemblea general ordinària del dia 30 a Artés (Bages) aquesta i una altra sèrie de modificacions en els articles que afecten els estatuts i el reglament general federatiu.

Tot això es fa amb l’objectiu d’endurir el càstig als violents i també a evitar la picaresca, sobretot en el futbol base, en situacions d’alineacions indegudes i de transvasament de jugadors entre equips del mateix club per no adulterar la competició. S’ha de ressaltar que totes aquestes modificacions han estat proposades pels mateixos clubs després de les diverses reunions que mantenen periòdicament amb les diferents delegacions federatives.

Quant al transvasament de jugadors entre equips del mateix club, la proposta és que, des de juvenils a infantils, podran pujar cada jornada un màxim de tres jugadors en equips de lletra superior (és a dir d’un B a un A o d’un C a un B). Al futbol 7 (des d’alevins fins a baix de tot), només dos futbolistes. En totes les categories quan hagin jugat cinc partits en equips diferents d’aquell en en el qual s’està inscrit, ja no podrà alinear-se en un altre sinó en aquell que figura a la seua llicència. I en cap cas no podran baixar a equips de lletra inferior per evitar que s’adulteri la competició.

En el futbol 7 es pretén que tots els nens i nenes d’un equip juguin un nombre similar de minuts

Pel que fa a les alineacions indegudes, encara que no s’apreciï mala fe, si es produeix en les tres últimes jornades comportarà el descompte de tres punts en la classificació i una multa d’entre 200 i 400 euros, que serà més alta si és en l’última jornada.

D’altres propostes són que els jugadors de base quedaran lliures al final de cada temporada, i que en les competicions dels més petits tots juguin un nombre similar de minuts i no puguin anar a clubs a més de 50 quilòmetres del seu domicili.

Les propostes

  • Assenyalar els violents. Els federats que siguin suspesos per quatre o més partits, amb motiu d’agressions físiques o verbals, s’hauran de presentar davant de l’àrbitre que dirigeixi els partits oficials posteriors a la infracció, un cop que la sanció sigui executiva. Els sancionats s’hauran de presentar entre dos i cinc partits, depenent de la gravetat del càstig.
  • Eliminar la picaresca. Quan un futbolista de més de 23 anys hagi jugat 15 partits en un equip amateur, ja no podrà actuar en un altre del mateix club. Tampoc podrà participar en el de categoria inferior durant les 4 últimes jornades, ni en promocions, excepte si ha jugat en les 5 jornades anteriors o en 9 durant l’any.
  • Evitar adulterar la competició. Jugadors de base, des de juvenils fins a infantils, podran pujar cada jornada un màxim de tres jugadors a equips de lletra superior. Al futbol 7, només dos. En cap cas podran baixar a equips de lletra inferior. Quan hagin participat en cinc partits en equips diferents d’on s’està inscrit, ja no podrà alinear-se en un altre, sinó tan sols en el que figura en la seua llicència.
  • En defensa del jugador. Els juvenils quedaran cada temporada en llibertat, excepte si se signa un compromís entre club, jugador, pares o tutor per estendre la vinculació fins a dos o tres temporades. La resta de les categories quedaran lliures.
  • Contra les manipulacions. L’alineació indeguda en les 3 darreres jornades comportarà un descompte de 3 punts i una multa de fins a 400 euros. Si és a l’última jornada, més sanció.
  • Fomentar la participació. Al futbol 7 cada jugador o jugadora haurà de disputar com a mínim dos períodes sencers dels quatre que dura el partit.
  • Tenir cura dels més petits. Des de benjamins fins a baix de tot, no podran jugar en clubs a més de 50 quilòmetres del seu domicili. 

Terés: “L’FCF ha de garantir que hi hagi una competició neta” El delegat a Lleida i vicepresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Terés, va explicar aquest dijous a SEGRE que aquestes propostes de modificació d’articles del reglament es fan “perquè des de la Federació hem de garantir que hi hagi una competició neta i lluitar contra les trampes i la picaresca”. Terés va recordar que “en el seu dia hi va haver reunió amb els clubs en les diferents delegacions federatives i els vam dir que aportessin idees”. El directiu de l’FCF va dir que les modificacions van “contra les manipulacions, en defensa del jugador i també dels clubs”, a més de recordar que la temporada vinent es posarà en marxa una altra campanya antiviolència impulsada des de la Catalana que és la de “Zero insults a les xarxes socials”.

tracking