SEGRE

ESQUÍ ALPÍ COMPETICIÓ

Àlex Puente esprinta cap als Jocs de Pyeongchang

L’aranès es recupera d’una operació abans de jugar-se la plaça olímpica

Àlex Puente, durant una prova internacional disputada l’any passat a la Molina.

Àlex Puente, durant una prova internacional disputada l’any passat a la Molina.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carrera per participar l’any que ve en els Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang ha començat per als set lleidatans que conformen aquesta temporada les estructures esportives de la Federació Espanyola: Júlia Bargalló, Anna Esteve, Aingeru Garay i Àlex Puente, en esquí alpí, i Lydia Iglesias, Paula Martínez i Gral Sellés, en fons. Tots aspiren a la seua primera participació olímpica, a excepció de Puente, que viu una situació atípica a causa dels seus resultats i les lesions.

L’aranès, que es va integrar a l’equip espanyol d’alpí en els passats Jocs de Sotxi del 2014 i que a priori havia de ser un dels trumfos espanyols de cara a la cita coreana, va patir una davallada de resultats la passada campanya, agreujat per la lesió que fa poc més d’un mes el va obligar a passar pel quiròfan per ser intervingut de l’espatlla dreta.

Afrontant el tram final de la rehabilitació, que va millor del que havien previst, Puente té clar que afronta set mesos clau per estar el pròxim mes de febrer en la llista d’olímpics per viatjar a Pyeongchang. “Puc arribar-hi”, assegura l’aranès, que reconeix que la situació esportiva que ara viu –ha baixat de l’equip B al de seguiment– és culpa seua. “M’han donat un toc d’atenció perquè la passada campanya no va ser gens bona. M’han dit que em posi les piles i, sens dubte, ho faré. Sé que he de millorar, sobretot en confiança i mentalitat. No sé per quina raó necessito que em donin canya per reaccionar, i encara hi estic a temps”, reconeix. Puente, de 23 anys i excampió d’Espanya de gegant, començarà a esquiar a mitjans de juliol per preparar una temporada que serà decisiva per al seu futur. “En els propers mesos m’ho jugo tot, no només ser en els Jocs, sinó també mantenir la beca, que és crucial per seguir en l’elit d’aquest esport”, apunta l’aranès, que necessita baixar dels 150 punts FIS (ara està en els 190) per tenir opcions d’entrar en la selecció olímpica. Per fer-ho possible, competirà en proves FIS i de la Copa d’Europa, i en funció dels seus resultats podria prendre part en alguna Copa del Món. Puente té clar que quedar fora de Pyeongchang 2018 “seria una gran decepció”.

tracking