SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Un estadi sense violents

El Lleida fa públic el seu reglament intern amb mesures per evitar actes o manifestacions violentes o intolerants || Preveu sancions de fins a cinc anys sense poder entrar al Camp d’Esports

Reunió dels membres de la Taula de Treball, dijous passat, a les dependències del club.

Reunió dels membres de la Taula de Treball, dijous passat, a les dependències del club.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Camp d’Esports sense violents ni intolerants, però no només l’estadi, sinó a la resta de camps i instal·lacions que utilitzin els equips del club. Aquest és el gran objectiu social que s’ha proposat el Lleida Esportiu, que va fer públic ahir el nou Reglament de règim intern de l’entitat, elaborat i consensuat per la Taula de Treball, el passat 4 de maig, i que ha estat aprovat per la junta directiva després de realitzar els tràmits legals per a la seua entrada en vigor i aplicació.

L’esmentat document, que consta de disset pàgines, conté una sèrie de mesures dirigides a prevenir i evitar els actes i manifestacions violentes o de caràcter intolerant en els esdeveniments esportius en què participin els equips del Lleida Esportiu.

Serà l’òrgan sancionador, els membres del qual seran elegits per la junta i un d’ells serà aliè al club

Cinc persones, una d’elles membre del club, s’encarregarà d’organitzar activitats i viatges

El club dicta una sèrie de condicions per impedir l’accés a les instal·lacions, així com la prohibició d’entrar armes, objectes que puguin causar mal, bengales o petards, begudes alcohòliques o drogues, a més de pancartes, banderes, símbols o altres distintius amb missatges que incitin a la violència i a la intolerància o siguin vexatoris.

El reglament intern estableix tres tipus d’infraccions i les seues corresponents sancions. Les infraccions lleus comportaran la prohibició d’accés a les instal·lacions per un període entre un i sis mesos, a banda de la pèrdua de la condició de soci abonat. Si la infracció és considerada greu, la prohibició d’accés seria d’entre sis mesos i dos anys, i si és molt greu, el veto seria d’entre dos i cinc anys.

El règim intern diu que els espectadors estan obligats a sotmetre’s al control d’accessos, ser gravats per circuits tancats de televisió i ser escorcollats pel personal de seguretat. També que l’afició visitant estarà separada de la local i s’ubicarà al Gol Sud, amb una capacitat de mil localitats.

Així mateix, acorda la creació del Comitè de Disciplina Social del club, que serà l’òrgan que tindrà potestat per sancionar. Estarà constituït per un mínim de tres membres elegits per la junta directiva. Un d’ells serà no pertanyent ni a la plantilla ni a l’estructura de l’entitat.

D’altra banda, un altre aspecte important que recorda el nou reglament intern és que els carnets són personals i intransferibles i fer-ne un mal ús comportarà la retirada i fins i tot anul·lació.

L’altre gran projecte social del club i vinculat a l’elaboració del Reglament de règim intern és la creació de la grada d’animació, que es dirà Gol Nord, que ha sigut el nom proposat per la Taula de Treball i, en especial, pels membres representants de les penyes en l’esmentada comissió.

La nova grada d’animació estarà delimitada i tindrà una capacitat de 400 seients, ampliables en partits excepcionals com una promoció d’ascens, i a la qual podran accedir persones de totes les edats. Això sí, totes hauran de fer-se abonades i el club dispensarà un carnet especial per a aquesta zona, que serà diferent del preu de l’abonament de la resta de les localitats del Gol Nord. Hi haurà unes condicions d’accés a la grada d’animació. Els nens de fins a 13 anys hauran de presentar una autorització firmada pels pares o un tutor i estar acompanyats per un adult que també hagi estat admès a l’esmentada grada. Els joves de 14 a 17 anys només hauran de presentar l’autorització firmada i podran anar sols a l’estadi. Després estaran els abonats majors de 18 anys (no hi ha edat màxima) d’aquesta zona, que constitueixin una penya o no perquè la grada d’animació per si mateix ja serà com una gran penya.

Ningú que no sigui abonat podrà comprar una localitat d’aquesta grada d’animació. Si hi vol anar, haurà de ser mitjançant la intervenció d’un abonat que sí que estigui en aquesta zona i l’entrada serà nominal. Dins d’aquesta grada d’animació, es formarà una comissió per organitzar activitats i viatges per donar suport a l’equip en els desplaçaments. Seran cinc persones, una d’elles, un membre del club. La junta aprovarà la setmana que ve aquesta grada d’animació i ben aviat es presentarà la campanya d’abonats.

tracking