ESPORTS

Àlex Màrquez guanya com un campió a Montmeló

Ha dominat de principi a final i ja assetja el lideratge del seu company Morbidelli

Àlex Màrquez guanya al campió a Montmeló

Àlex Màrquez guanya al campió a Montmelóefe

El pilot lleidatà Àlex Màrquez (Estavella Galícia 0,0 Marc VDS) ha aconseguit aquest diumenge el triomf en la cursa de Moto2 del Gran Premi de Catalunya amb una victòria aclaparadora dominant des de la sortida en la 'pole position’, superant Mattia Pasini i Thomas Luthi que van completar el podi, i el de Cervera assetja el lideratge que manté, malgrat la seua sisena posició, el seu company Franco Morbidelli. Màrquez, que ja va guanyar a Jerez partint des de la 'pole', va repetir el guió en el Circuit de Barcelona-Catalunya per sumar la segona victòria en les set carreres disputades en el que va de Mundial.

Una bona sortida li va permetre defensar la 'pole' en la primera corba i l’estratègia va ser clara i executada sense errors; tirar fort per obrir buit fins guanyar. Ningú no va poder fer ombra al lleidatà, molt motivat en la carrera de casa, i menys quan Thomas Luthi, que sortia cinquè, es va ser llarg en la frenada de final de recta i va provocar dubtes en Mattia Pasini, Lorenzo Baldassarri i Franco Morbidelli, el líder del Mundial, que va sortir molt fort i ràpid des de la sisena posició per col·locar-se segon rere el seu company.

Ara, Màrquez suma 103 punts en el Mundial i malgrat que segueix tercer s’atansa a Thomas Luthi, amb 116, i a Morbidelli, que manté el cap del campionat amb 123 punts. Així, els tres primers estan separats ja per 20 punts, ni tan sols una cursa de marge. A Montmeló, Màrquez va aprofitar l’energia dels seus aficionats per sotjar aquest lideratge. És la segona victòria del petit dels germans Márquez en el Circuit de Barcelona-Catalunya, on ja va guanyar el 2014 en la categoria de Moto3.