SEGRE

MUNDIAL: GP DE CATALUNYA

Marc i Àlex freguen un nou doblet

El petit de la saga venç en la segona carrera en Moto2 i el gran acaba segon darrere de Dovizioso || Els dos germans ja van guanyar a Montmeló el 2014

Àlex Màrquez celebra la victòria a Montmeló amb tot el seu equip.

Àlex Màrquez celebra la victòria a Montmeló amb tot el seu equip.MARC VDS RACING TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poc va faltar perquè els germans Màrquez firmessin el segon doblet victoriós a Montmeló. Ho van aconseguir el 2014, any en què tots dos acabarien conquerint els respectius títols mundials de MotoGP i Moto3, i aquest diumenge el van fregar. Àlex, amb un triomf inapel·lable i autoritari sortint des de la pole, va complir, però Marc es va quedar amb la mel als llavis davant d’un inabastable Andrea Dovizioso, que va firmar la segona victòria consecutiva i presenta candidatura al títol.

Àlex Màrquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), que ja va guanyar a Jerez sortint també des de la pole, va repetir el guió al Circuit de Barcelona-Catalunya per sumar la segona victòria a Moto2. Una bona sortida li va permetre defensar la privilegiada posició en el primer revolt i l’estratègia va ser clara i executada sense errors: tirar fort per fer forat fins a guanyar.

Els dos són tercers al Mundial, però Àlex és a 20 punts de Morbidelli i Marc, a 23 de Viñales

Ningú va poder fer ombra al de Cervera, molt motivat en la cursa de casa, i encara menys quan Thomas Luthi, que sortia cinquè, se’n va anar llarg en la frenada de final de recta i va provocar dubtes en Mattia Pasini, Lorenzo Baldassarri i Franco Morbidelli, el líder del Mundial, que va sortir molt fort i ràpid des de la sisena posició per col·locar-se segon rere el seu company.

No va ser el dia de l’italià, que va anar perdent força, mentre que Màrquez, el seu company de box, obria espai amb rapidesa, ficant en les primeres voltes gairebé un segon de diferència als seus perseguidors. Una vegada va tenir entre 4,5 i 5 segons d’avantatge, es va dedicar a administrar-ho i, malgrat algun ensurt, al final se’n va anar cap a la victòria sense contemplacions i sense patir. Al darrere, Pasini va aconseguir defensar la segona posició que tenia a la graella, malgrat haver-la perdut a la sortida. Que Morbidelli anés cedint terreny amb comptagotes va beneficiar el seu compatriota i el suís Thomas Luthi, el gran beneficiat al costat de Màrquez amb aquest tercer calaix del podi.

Ara, Àlex suma 103 punts al Mundial i malgrat que segueix tercer s’atansa a Luthi, amb 116, i a Morbidelli, que manté el capdavant del campionat amb 123 punts. Així, els tres primers estan separats ja per 20 punts, ni tan sols una carrera de marge.

Malgrat no guanyar, el GP de Catalunya va ser del tot fructífer per al seu germà Marc, ja que el vigent campió va sortir de Montmeló més a prop del liderat del que hi va arribar. Per això va celebrar el segon lloc tot just creuar la línia, atès que els 20 punts li permeten seguir a prop del capdavant i retallar punts tant a l’encara líder del Mundial, un Maverick Viñales (Yamaha) que va entrar desè, com a Valentino Rossi (Yamaha), vuitè. A més, podria no haver sumat, ja que a la sortida va ser arrossegat per Danilo Petrucci (Ducati), a qui se li’n va anar la moto, si bé tots dos van poder aguantar el xoc i seguir. Marc és ara a 23 punts del gironí i a 16 de l’italià.

El de Ducati va ser molt més ràpid que els seus rivals i es va emportar el segon triomf consecutiu –va guanyar a Mugello-, i el tercer podi en el que va de Mundial després d’obrir-lo amb un segon lloc a Qatar. Dovi no va tenir els problemes que sí que van llastar el seu company Jorge Lorenzo, que finalment va entrar quart, malgrat rodar al capdavant en les primeres voltes, fins que, de sobte, va perdre tres posicions i va anar perdent empenta. A final de recta, l’italià ensenyava el morro a Pedrosa, advertint-lo que podia passar-lo per la punta de velocitat més alta de la seua moto, però sense intentar passar el de Castellar del Vallès, que es va desgastar tirant del tren, encara que sense una velocitat elevada. Això va permetre a Màrquez anar a roda de Dovi i a Jonas Folger, amb la Yamaha Tech 3, anar quart a prop del trio. En la volta 17, després del setzè pas per línia de meta, Dovizioso va optar per canviar el rumb de la carrera i sí que va passar amb facilitat Pedrosa a final de recta. L’italià va intentar obrir buit per no haver de jugar-se-la al final de cursa amb els pneumàtics i el seu desgast com a protagonistes, i li va sortir a la perfecció. Marc va intentar arribar a Dovizioso mentre les gomes van aguantar, però, com va avisar en els entrenaments i la qualificació al caure quatre vegades dissabte, no va arriscar com a les sessions de lliures i Q2 i es va conformar a ser segon. Pedrosa, amb menys problemes, també va donar per bo tancar el podi quan es va escapar l’italià cap al triomf.

Al pàdoc

  • “Si no hagués caigut dissabte, segurament hauria caigut avui". Marc Màrquez va assegurar que, si en la sessió d’entrenament de dissabte no hagués caigut, hauria tingut “molts números de caure” durant la carrera. “He arriscat quan Dovizioso tirava a tres voltes del final. Si no hagués caigut dissabte, hi hauria hagut molts números que avui –aquest diumenge– hauria tornat a caure”, va assegurar. En aquest sentit, va valorar positivament el segon lloc aconseguit. “No esperava que fos un gran premi tan difícil. Hi ha hagut alguna vegada que he tingut quatre caigudes, però mai cinc. Psicològicament, vulguis o no, per molt dur que siguis, t’afecta. Tenir bones sensacions a sobre de la moto, tornar a pujar i tornar a empènyer és el que més m’ha costat, però al final he pogut sortir en carrera pensant a atacar”, va sostenir Marc. 

Àlex: “El 2014 vaig recuperar molts punts, ara també puc fer-ho” Àlex Màrquez va sortir de Montmeló amb la moral pels núvols i convençut que pot continuar retallant punts al seu company Franco Morbidelli, com ja va fer amb Jack Miller el 2014 a Moto3, i va reiterar que es veu “fort psicològicament”. “Pot ser una motivació. Vaig recuperar molts punts llavors, i ara també puc fer-ho. Estàvem lluny després de l’Argentina, però no hem deixat de creure-hi mai”, va indicar. “Hem de seguir així; el factor psicològic serà molt important, em sento molt fort, i a Assen, que se’m dóna molt bé, tornaré a atacar”, va indicar, abans de fer broma amb el fet que qui guanya a Catalunya venç al Mundial. “Farem que les estadístiques segueixin un anyet més”, va asseverar. Sobre la prova, va comentar que “feia molta calor, he rebaixat una miqueta el ritme, perquè sabia que si tirava aquesta volta, no em podrien seguir, i així ha sigut. No m’esperava tenir l’avantatge en la primera volta, perquè no estava tirant gaire, anava controlant.  Estic molt content per aquesta victòria, a més, aquí a casa, i com ha estat”, va assenyalar. Quant a l’ensurt que va tenir quan faltaven tretze voltes per al final, va comentar que “m’ha anat bé per dir: està caient el grip, controla, canvia una miqueta l’estil. Estem forts psicològicament i aquí ho hem demostrat molt bé”, va subratllar.

Àlex Màrquez celebra la victòria a Montmeló amb tot el seu equip.

Àlex Màrquez celebra la victòria a Montmeló amb tot el seu equip.MARC VDS RACING TEAM

tracking