SEGRE

CICLISME

La Volta necessita 30.000 € per tornar al calendari UCI

L’organització només s’ho plantejaria en cas que el pressupost augmentés

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que el 2014 va tornar al calendari, després de cinc anys inactiva per problemes econòmics, la Volta Internacional a Lleida ha anat creixent exponencialment en aquests últims quatre anys, i ha passat d’un dia de durada en la reestrena als quatre previstos per a aquesta 60a edició que arranca demà.

En l’horitzó hi ha la possibilitat que torni al calendari de la Unió Ciclista Internacional com abans de l’aturada del 2009, una opció que va apuntar a la presentació ahir de la prova a la Paeria l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, població que enguany acull dos arribades i una sortida d’etapa.

En aquest sentit, Sergi Escobar, màxim responsable de l’organització, va ser clar. “Ens agradaria créixer, però tot depèn del pressupost. Ampliar etapes suposa més despesa en hotels i entrar a l’UCI ens obligaria a donar premis en metàl·lic”, va avisar. Si la Volta vol aspirar en el futur a tornar al calendari internacional, el pressupost, que actualment és d’aproximadament 70.000 euros –uns 10.000 més que l’any passat–, hauria d’incrementar-se en uns 30.000 euros, una cosa que el doble medallista olímpic veu complicada.

“Abans de l’aturada, la Volta comptava amb un patrocinador que aportava 80.000 euros, que és més del que ara tenim de pressupost. Hem d’anar pas a pas”, va dir. La prova se sufraga gràcies a les aportacions de les institucions, entre les quals hi ha la Paeria, que ahir va renovar el conveni per valor de 50.000 euros, i d’empreses.

L’alcalde, Àngel Ros, va assegurar que després de l’aturada la Volta torna a ser a dalt i “continua creixent, amb un pilot que aquest any té un gran nivell”, i va destacar el final d’etapa a la Seu Vella, “un final emblemàtic que dóna personalitat a la carrera”. La seixantena Volta a Lleida arranca demà amb una primera etapa entre Lleida i Tremp, i abans es farà la presentació d’equips.

Àngel Ros i Sergi Escobar, després de firmar el conveni de patrocini.

Àngel Ros i Sergi Escobar, després de firmar el conveni de patrocini.SEGRE

tracking