SEGRE

CICLISME

La Volta més lleidatana

Arnau Solé, Modest Capell, Albert Masana i Diego Tamayo afronten la seua segona edició i Lluís Ropero i Marc Llobet debuten a la ronda || La prova arranca avui amb una etapa entre Lleida i Tremp

Lluís Ropero, Marc Llobet, Diego Tamayo, Modest Capell i Albert Masana es van concentrar ahir, mentre que Arnau Solé arriba avui.

Lluís Ropero, Marc Llobet, Diego Tamayo, Modest Capell i Albert Masana es van concentrar ahir, mentre que Arnau Solé arriba avui.MAGDALENA ALTISENTD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La seixantena edició de la Volta Ciclista Internacional a Lleida, que avui dijous arranca amb una primera etapa entre la capital del Segrià i Tremp, tindrà la participació lleidatana més alta des que es va recuperar el 2014, després de cinc anys desapareguda del calendari. En total seran sis els ciclistes de la província que seran a la línia de sortida, quatre dels quals, Arnau Solé, Modest Capell, Albert Masana i Diego Tamayo, ja saben el que és córrer la ronda lleidatana, però no Lluís Ropero i Marc Llobet, que debuten.

Solé, de 28 anys i de Montclar d’Urgell, que fins a la temporada passada competia en la categoria Continental, hi va participar precisament el 2014 i les seues aspiracions són altes “si el físic m’acompanya”, apunta. “En alguna prova de diverses etapes he tingut problemes estomacals i no sé com respondré, però l’objectiu és lluitar per alguna victòria parcial i si estic bé, per què no per la general”, va apuntar el corredor del Compack de Tarragona.

Dos dels que afronten la Volta per segon any consecutiu són Modest Capell, de 21 i anys de Torregrossa, i Albert Masana, de 26 i de Puigverd de Lleida. El primer va haver de retirar-se a la primera etapa per una caiguda i aquest any el seu repte “és acabar-la i agafar experiència, ja que és el meu segon any a la categoria sub-23”, assenyala el corredor del Goufone de Vic.

Masana, per la seua part, arriba a la Volta amb moltes incògnites, ja que fa només dos dies que va firmar pel Gomur càntabre, vencedor l’any passat. “Fins dilluns no sabia si la podria córrer, així que vaig totalment a cegues”, apunta el lleidatà, que ve de la BTT i l’objectiu del qual és “ser el campió provincial. És un honor córrer la Volta”, assegura.

En aquesta mateixa situació es troba el colombià Diego Tamayo, exprofessional de 33 anys que des de fa dos resideix a Alcarràs. També procedeix de la BTT, i compta entre els seus assoliments la victòria a la Titan Desert 2015, i afronta acabat d’incorporar a l’Eduardo Chozas madrileny la seua segona participació en la Volta, si bé la primera va ser en l’etapa anterior (2006). “Intentaré tenir protagonisme en alguna etapa i lluitar per alguna victòria, però tot dependrà de com respongui el físic perquè serà molt dur”, va indicar.

Pel que fa als debutants, Lluís Ropero, de 18 anys i de Rosselló, és tot un principiant en el ciclisme. “L’any passat vaig deixar l’atletisme (Lleida UA) i em vaig passar al ciclisme, així que no tinc gaire experiència. El meu objectiu és acabar”, afirma el corredor del Corvi de Terrassa, que tindrà com a company Marc Llobet, de 29 anys i de Sant Guim de Freixenet. “Em feia molta il·lusió córrer la Volta i gràcies que hi ha hagut una baixa he pogut entrar a l’equip. El meu objectiu és disfrutar la cursa”, va afirmar.

A les 12.00 es desviarà el trànsit de Francesc Macià a l’av. del Segre La sortida de la Volta Ciclista a Lleida, prevista per a les 14.00 hores d’avui, provocarà alguna alteració en el trànsit de la ciutat, sobretot a l’avinguda Francesc Macià, on no es podrà aparcar a partir de les 8 del matí. A més a més, la circulació es desviarà cap a l’avinguda del Segre a partir de les 12.00, hora en la qual hi ha prevista la presentació d’equips a la plaça Paeria, i fins a la sortida dels corredors. A la província també quedaran afectades les carreteres C-12 de Lleida a Terradets, i la C-13, de Balaguer a Tremp.

Lluís Ropero, Marc Llobet, Diego Tamayo, Modest Capell i Albert Masana es van concentrar ahir, mentre que Arnau Solé arriba avui.

Lluís Ropero, Marc Llobet, Diego Tamayo, Modest Capell i Albert Masana es van concentrar ahir, mentre que Arnau Solé arriba avui.MAGDALENA ALTISENTD

tracking