SEGRE

Poliesportiu

Catorze lleidatans entre l'elit de l'esport català

D’un total de 384, i són tres més dels que estaven al llistat de l’any passat

La comissió ARC presidida pel secretari general, Gerard Figueras.

La comissió ARC presidida pel secretari general, Gerard Figueras.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catorze lleidatans, tres més que l’any passat, han estat inclosos al llistat de 384 esportistes d’alt nivell 2017 que va elaborar la comissió ARC (Alt Rendiment de Catalunya) de la secretaria general de l’Esport de la Generalitat reunida dimecres passat.

Els esportistes lleidatans inclosos a la llista són Jordi Cadena, Laia Sorribes i Núria Vilarrubla (piragüisme aigües braves), Tòn Cónsul (patinatge artístic sobre gel), Saül Craviotto (piragüisme aigües tranquil·les), Arnau Farré (motociclisme-trial), Mònica Gimeno (patinatge artístic sobre rodes), Kilian Jornet (curses i esquí de muntanya), els germans Marc i Àlex Màrquez (motociclisme-velocitat), Laura Orgué (carreres de muntanya), Carlos Pigem (golf), Aleix Porras (atletisme) i Maria Subies (futbol). En aquesta llista són nous respecte a l’any passat Cadena, Sorribes, Cónsul, Craviotto, Pigem i Subies, mentre que no hi són els piragüistes en aigües braves Dani Marzo i Jesús Pérez, i l’atleta Gerard Porras.

La llista ARC elaborada aquest any compta amb esportistes catalans de la talla de Mireia Belmonte (natació), Ona Carbonell (natació sincronitzada), Laia Sanz i Toni Bou (motociclisme), Pau Gasol, Ricky Rubio i Juan Carlos Navarro (bàsquet), Marcel Granollers (tenis) i Jesús Ángel García Bragado (atletisme), entre d’altres.

Aquests esportistes que han aconseguit el reconeixement d’alt nivell de la Generalitat disfrutaran dels serveis i els ajuts per poder continuar desenvolupant la seua carrera. El reconeixement es basa en els resultats i té com a finalitat promoure i planificar l’esport d’alt nivell en col·laboració amb les federacions.

Reunió amb May Peus de la comissió del centre de tecnificació d’Aran El president de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), l’aranès May Peus, va presidir aquest dijous dijous a Lleida la comissió de seguiment del centre de tecnificació d’esports d’hivern de la Val d’Aran. A aquesta reunió, que servia per fer balanç de la temporada i començar a planificar la pròxima, també va assistir el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, així com representants de la Federació Catalana, tècnics, i el representant territorial, Joan Segura. Totes les parts van coincidir que és un dels centres de tecnificació amb millor rendiment a Catalunya. El dia 22 hi haurà una altra comissió de seguiment, en aquest cas a la Seu, seu de l’altre centre de tecnificació en terres lleidatanes, el de piragüisme en aigües braves i esquí de fons.

tracking