SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Rebutgen la llibertat per a Rosell

La Fiscalia s’oposa a la petició de l’expresident del Barcelona al·legant “risc de fuga” || Ho basen que la seua activitat laboral és a l’estranger

Marlon, feliç ahir al firmar la renovació amb el Barcelona per tres temporades més.

Marlon, feliç ahir al firmar la renovació amb el Barcelona per tres temporades més.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional s’ha oposat a excarcerar l’expresident del Barcelona Sandro Rosell, detingut el maig passat per blanqueig, ja que s’enfronta a penes greus que comportarien entre 6 i 9 anys de presó i podria escapar-se a “un bon nombre” de països. En el seu escrit, els fiscals Vicente González Mota i María Antonia Sanz s’oposen a la petició de la defensa de Rosell de sortir de la presó i consideren que va ser ell qui va idear la mecànica de blanqueig de gairebé 15 milions d’euros, provinents de la venda de drets audiovisuals de 24 partits amistosos de la selecció brasilera.

Rosell va al·legar que no existeix risc de fuga, ja que és una persona coneguda “a qualsevol indret del planeta” pel seu antic càrrec al club blaugrana, un argument que rebutgen els fiscals afirmant que que sigui “una persona coneguda a nivell planetari no és una variable que pugui tenir transcendència a l’hora de valorar les seues possibilitats de fuga”.

En aquest sentit, recorden que altres investigats en el cas, com l’expresident de la Confederació de Futbol Brasiler (CDF) Ricardo Teixeira i Josep Colomer, extècnic del Barcelona detingut dimecres, són també coneguts, “per no esmentar altres prestigiosos investigats fugits durant anys de la justícia penal dels seus respectius països”. Els fiscals destaquen que Rosell realitza el “gruix” de la seua activitat laboral a l’estranger, per la qual cosa “no té un especial arrelament” a Espanya. Per tant, segueix a Soto del Real.

tracking