CICLISME VOLTA INTERNACIONAL A LLEIDA

La Seu Vella decidirà

El nou líder Nicolas Sessler i Iván Martínez, empatats a temps, es jugaran avui el triomf final a Lleida || El rus Zakarin va guanyar en solitari a Tremp

El corredor rus Aidar Zakarin aixeca els braços per celebrar la victòria d’etapa a la meta de Tremp.MARIA TORRES

El rus Aidar Zakarin (Lokosphinx) es va adjudicar ahir la tercera etapa de la Volta a Lleida al culminar l’escapada a la línia de meta de Tremp amb un avantatge d’1’57” sobre la resta de corredors, entre els quals els principals favorits. Per la seua banda, Nicolas Sessler, de l’equip Lizarte, és el nou líder de la prova al prendre el mallot roig a Iván Martínez, si bé tots dos continuen empatats en temps. El brasiler va finalitzar l’etapa en dotzena posició, mentre que el d’Albacete ho va fer en quinzena i per això és Sessler el líder.

Sessler obté, per fi, un premi momentani a la seua insistència. No debades, va disputar les victòries d’etapa en les dos primeres jornades, però Christofer Jurado en l’arribada a Tremp i el mateix Iván Martínez a Vielha van engegar en orri les seues il·lusions.

Avui finalitza la ronda lleidatana amb l’etapa Lleida-Lleida, de 104 quilòmetres, en la qual Sessler i Martínez s’ho jugaran tot a una carta en l’espectacular ascensió a la Seu Vella, on hi haurà la línia de meta.

La jornada d’ahir dissabte va tenir un començament molt mogut des del principi, de forma molt semblant a les anteriors etapes. Però va ser a l’inici de l’ascensió al port de Montcortès, de primera categoria, on el rus Aidar Zakarin va desencadenar les hostilitats. El corredor del Lokosphinx se’n va anar com una bala cap a la meta ascendint com una locomotora el port i demostrant que és un dels homes forts de la cursa. Potser li pesa que el primer dia, en què l’equip rus no va caminar fi, encara que això sigui jugar a les endevinalles, perquè podia ser perfectament el guanyador d’aquesta seixantena edició de la Volta a Lleida. És més, avui podria fins i tot repetir victòria d’etapa a la Seu Vella veient el moment de manera que va demostrar ahir en la jornada entre Vielha i Tremp.

Però el triomf final, tret de gran sorpresa, serà avui a mans de Nicolas Sessler, un brasiler de 23 anys nascut a Ribeirao Preto, i Iván Martínez, resident a Albacete i nascut a Letur, de 32 anys. Per a ells l’ascensió a la Seu Vella serà decisiva.

Albert Masana, el millor lleidatà, al vintè llocAlbert Masana, de 26 anys i nascut a Puigverd, és el lleidatà més ben classificat, a la posició 20. El segueixen Lluís Ropero, de 18 anys i de Rosselló, al lloc 35, i Diego Tamayo, colombià resident a Alcarràs, que se situa en el 36. Per la seua part, Modest Capell, de 21 anys i de Torregrossa, és el 54. Han abandonat la cursa dos: Arnau Solé, de 28 anys i de Montclar d’Urgell, i Marc Llobet, de 29 anys i de Sant Guim.