SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Ingressos extra per al Lleida

El club podria rebre uns 80.000 € per un decret llei de la venda centralitzada dels drets de TV del futbol professional || Entrava en vigor aquesta temporada

El club del Camp d’Esports pot rebre pròximament una bona injecció econòmica.

El club del Camp d’Esports pot rebre pròximament una bona injecció econòmica.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu podria rebre una bona notícia en les properes setmanes en forma d’ingressos extra derivats dels drets de televisió del futbol professional en una quantitat que pot oscil·lar entre els 80.000 i 85.000 euros, encara que és difícil precisar-ho amb exactitud.

Per conèixer el motiu d’aquests diners que rebran els vuitanta clubs que han competit a Segona B la temporada 2016-17 cal remuntar-se al ple del Congrés, el maig del 2015, que va validar el Reial Decret Llei 5/2015 per a la venda centralitzada dels drets audiovisuals del futbol professional.

D’acord amb aquest Reial Decret Llei, que estableix una venda centralitzada en comptes d’una negociació individual com es feia fins llavors a partir d’aquesta temporada acabada de finalitzar, els clubs professionals de futbol es repartiran el 92% dels ingressos procedents dels drets de televisió i s’assignarà un 1,5% per als esportistes d’alt nivell i el futbol no professional.

Dins d’aquest 92% per als clubs professionals, el 90% és per als de Primera divisió i el 10%, per als de Segona. Amb l’entrada en vigor del decret del futbol, aquest tram final de la Lliga a Primera ha tingut un al·licient especial per a tothom. Ja no hi havia cap equip que no es jugui res perquè per al repartiment dels diners, excepte en el cas d’uns valors determinats com els clubs més grans, es té en compte la classificació.

D’aquesta forma, el repartiment del 8% restant dels diners de la televisió es destina de la següent manera: un 3,5% per als equips que descendeixin de categoria; un 1% per a la Lliga de Futbol Professional (LFP), un 2% per a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i un 1,5% per a esportistes d’alt nivell i futbol no professional (2a B i futbol femení). I és aquí on entra el Lleida, com a club de Segona divisió B, per rebre aquesta aportació.

El Consell Superior d’Esports ja ha comunicat a la Lliga de Futbol Professional que ha de complir-se amb aquest repartiment i s’espera que en els propers dies es reuneixin les diferents parts, amb la Federació Espanyola inclosa, per decidir quan s’abona el pagament, que podria ser entre els mesos de juliol i agost.

S’ha de destacar que Jorge Pérez, el derrotat aspirant a desbancar Ángel María Villar de la presidència de la RFEF, encara que va impugnar l’assemblea i el sistema electoral federatiu però el TAD va rebutjar el seu recurs, tenia en el seu programa electoral aquesta ajuda a la Segona B i fins i tot va arribar a pactar amb la Lliga l’entrega dels diners.

tracking