SEGRE

CICLISME VETERANS

Els lleidatans Nacho Vallina i Xavi Galindo, als Mundials de descens en BTT

El pilot de Massalcoreig Xavi Galindo, que va ser quatre vegades campió estatal d’enduro, debutarà en el Mundial de descens de BTT || El també lleidatà Nacho Vallina hi competirà per quarta vegada

Xavi Galindo, segon per l’esquerra, amb la resta de membres del seu equip, Benimoto Bikes.

Xavi Galindo, segon per l’esquerra, amb la resta de membres del seu equip, Benimoto Bikes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El gen competitiu no es perd mai, però peso vint quilos més que quan competia en motos i ara tan sols m’il·lusiona viure l’experiència”, afirma Xavi Galindo, l’expilot de Massalcoreig que a l’octubre complirà 36 anys, que s’estrenarà aquest cap de setmana al Campionat del Món Màster (categoria veterans de 35 anys endavant) de descens en BTT, a l’estació andorrana de Vallnord. El va convèncer el seu amic Nacho Vallina, corredor del Multibike Lleida, i tot un veterà en aquests combats que afrontarà el quart Mundial (veure desglós).

Galindo, amb un palmarès de renom en el qual destaquen quatre títols de campió d’Espanya d’enduro i dos de cros country, ha estat un dels pilots més polivalents a nivell mundial, ja que ha participat en moltes disciplines del món offroad i onroad, trial, motocròs, enduro, supermotard i enduro extrem. A més, a nivell mundial, sempre va estar classificat entre els cinc primers en la disciplina d’enduro.

El va animar a participar-hi Nacho Vallina, veterà en aquests combats, que afrontarà el quart Mundial

Després de la seua retirada s’ha dedicat a dirigir l’equip oficial de Husqvarna España en motocròs i enduro, on segueix fins a la data. “No volia perdre del tot la vinculació amb les motos, però la veritat és que la moto la toco ja molt poc i encara que faig poca activitat física la bicicleta és una cosa que em motiva. Ho diré d’una altra forma, si hagués de competir una altra vegada amb la moto a un nivell mitjà és una cosa que ja no m’atreu, però amb la bicicleta és diferent”, reconeix.

Correrà amb l’equip Benimoto Bikes, que està patrocinat per la botiga de motos i bicicletes del mateix nom que té a Alcarràs, un negoci familiar que li ocupa ara la major part del temps. “Amb prou feines he pogut entrenar-me, així que aquest Mundial me’l plantejo com un experiment per veure com és allò i preparar-me millor per a altres anys.”

El Mundial comença amb els entrenaments oficials de demà i divendres, mentre que la carrera tindrà lloc dissabte a partir de les 12.00 hores.

Vallina competeix en el seu quart Mundial de descens Nacho Vallina, del Multibike Lleida, correrà aquest cap de setmana el seu quart mundial de descens en BTT. El veterà corredor, que compta amb el suport de Calucho, Giant, Bebé Calvet, Seur i NewClass, torna a disputar la prova en el mateix escenari que el 2015. Abans, Vallina va competir en el mundial de descens en dos ocasions a Pra Loup, a França. D'altra banda, Vallina també ha participat a les Enduro World Series a Aínsa, el mundial de BTT en modalitat enduro, i el 2010 va aconseguir la plata als Campionats Europeus de bombers i policies.

Xavi Galindo, segon per l’esquerra, amb la resta de membres del seu equip, Benimoto Bikes.

Xavi Galindo, segon per l’esquerra, amb la resta de membres del seu equip, Benimoto Bikes.

Nacho Vallina

Nacho Vallina

tracking