SEGRE

COMPETICIÓ

Expedient al Club de Tir amb Arc de Pardinyes

Discapacitats de l’Olesa es van negar a competir al no estar els accessos adaptats al recinte i acusen el club de menyspreu || L’entitat local nega les acusacions i diu que va ser un fet puntual

Moment en què arquers de l’Olesa discuteixen amb directius del Pardinyes a la zona del conflicte.

Moment en què arquers de l’Olesa discuteixen amb directius del Pardinyes a la zona del conflicte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Catalana de Tir amb Arc ha obert un expedient informatiu al Club de Tir amb Arc Pardinyes arran d’una denúncia presentada pel Tir Arc Olesa de Montserrat pel tracte que van rebre els seus participants discapacitats durant el Campionat de Catalunya absolut i adaptat que es va celebrar el passat 4 de juny a Lleida.

Segons explica el club barceloní a la denúncia, els seus tiradors van ser convidats a abandonar les instal·lacions quan es van negar a competir davant de la impossibilitat d’entrar pels seus propis mitjans al camp de tir, malgrat que tres setmanes abans el Pardinyes, segons el club barceloní, s’havia compromès davant de la Catalana a resoldre aquests problemes d’accessibilitat.

La zona en qüestió està situada just a l’entrada al recinte, d’uns quatre metres de llarg, que no està asfaltada, com sí que passa amb l’accés exterior que porta fins a la porta principal. El motiu del conflicte és la graveta, que dificulta molt l’accés amb una cadira de rodes. “Fa ja anys que demanem al Pardinyes que solucioni aquests problemes d’accessibilitat i no ha fet el més mínim cas”, explica el secretari de l’Olesa, José Luis Amador, natural de Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà, i que va participar en els Jocs Paralímpics d’Atlanta 1996.

Sabedors d’aquests problemes, l’Olesa es va posar en contacte amb la Catalana tres setmanes abans de la competició perquè obligués el Pardinyes a emprendre les obres de millora. “La resposta que vam rebre per part de la federació va ser que tot estaria arreglat. Els nostres tiradors no volien acudir inicialment al campionat, però al tenir la confirmació al final van anar-hi, però ens vam trobar que la situació era la mateixa”, apunta Amador.

Quan els arquers de l’Olesa van arribar al recinte es va produir una acalorada discussió amb els directius del Pardinyes, entre ells el president, Josep Brocal. “Si voleu us ajudem a entrar i si no, aneu-vos-en, que voleu més drets que ningú”, va dir el màxim responsable del Pardinyes, segons l’escrit presentat davant de la Catalana.

Brocal, no obstant, va negar en tot moment que hi hagués hagut cap discriminació. “Conec el món dels discapacitats de primera mà perquè tinc una germana minusvàlida i sé com n’és, de dur. En cap moment hi va haver la intenció de fer-los fora. Amb aquestes paraules únicament em referia als dos arquers de l’Olesa, que van arribar i ens van insultar, que volien més drets que els discapacitats d’altres clubs que no van posar cap inconvenient perquè els ajudéssim a entrar. Si algú es va ofendre, li demano disculpes”, va apuntar Brocal, que va destacar que la instal·lació està totalment adaptada, tant la zona de tir com els serveis, i l’únic que falta és la zona d’entrada.

“Ja ens hem posat en contacte amb la Paeria i ens han dit que per a la pròxima competició adaptada s’arreglarà l’accés”, va asseverar. Al final, responsables del Pardinyes van improvisar una passarel·la i els arquers de l’Olesa van poder accedir sense problemes al recinte i poder competir.

Des de la Catalana s’ha obert un expedient per aclarir els fets, si bé van confirmar que el Pardinyes tenia diversos voluntaris per ajudar els discapacitats a accedir al recinte esportiu.

Moment en què arquers de l’Olesa discuteixen amb directius del Pardinyes a la zona del conflicte.

Moment en què arquers de l’Olesa discuteixen amb directius del Pardinyes a la zona del conflicte.

tracking