SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Fiscalia acusa Mourinho de defraudar 3,3

Hisenda reclama l’IRPF de l’exentrenador del Madrid dels anys 2011 i 2012

L’entrenador portuguès José Mourinho, en una imatge d’arxiu.

L’entrenador portuguès José Mourinho, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat una denúncia davant del Jutjat d’Instrucció Degà de Pozuelo de Alarcón contra l’exentrenador del Reial Madrid i actual entrenador del Manchester United, José Mourinho, a qui reclama 3,3 milions d’euros.

Hisenda ja havia observat irregularitats en les declaracions de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) als exercicis 2011 i 2012, quan dirigia l’equip blanc. Ara li reclama l’esmentada quantitat de 3,3 milions d’euros, 1,6 milions d’euros per cada un d’ells per descomptat frau fiscal.

La Fiscalia basa la seua denúncia en la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar Messi

La Fiscalia va explicar que segons dades d’Hisenda, abans del 17 de setembre del 2004 el denunciat, representat per Jorge Mendes, va subscriure un contracte pel qual cedia els seus drets d’imatge a la societat amb seu a les illes Verges britàniques, el mateix paradís fiscal elegit per Cristiano Ronaldo. Abans d’aquesta data va rubricar un nou contracte de cessió dels seus drets d’imatge entre Koper Services S.A. i la irlandesa Multisports Image Management Limited i quatre anys més tard (el 22 de desembre del 2008) la societat irlandesa va subscriure amb Polaris Sports Limited, que tenia el mateix domicili social, un contracte de representació perquè busqués i negociés contractes comercials.

“Totes aquestes estructures societàries van ser utilitzades pel denunciat per tal de fer físicament opacs els beneficis procedents dels seus drets d’imatge”, va dir la Fiscalia.

Després d’abandonar el càrrec d’entrenador al Chelsea (Anglaterra), Mourinho va firmar el 31 de març del 2010 un contracte de treball amb el Reial Madrid i va traslladar la seua residència a Madrid, motiu pel qual va adquirir la condició de resident fiscal a Espanya.

Però la Fiscalia afirma que, “amb ànim de tenir un benefici il·lícit”, va presentar en termini les seues declaracions dels exercicis 2011 i 2012 sense declarar els seus ingressos procedents de la cessió dels seus drets d’imatge.

tracking