SEGRE

CICLISME DUATLÓ/TRIATLÓ

Montraveta, doble títol estatal en menys de 24 hores

Dissabte va ser campió júnior de duatló i diumenge va repetir en triatló

L’atleta de Cervera, després d’aconseguir la medalla d’or.

L’atleta de Cervera, després d’aconseguir la medalla d’or.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Jordi Montraveta, de tan sols 18 anys, va aconseguir el cap de setmana passat a Palència la doble corona al conquerir el títol de campió d’Espanya júnior de duatló i de triatló cros, dos disciplines que va guanyar en menys de 24 hores. El jove de Cervera, que des de fa un parell d’anys competeix amb el Fasttriatlón de Barcelona, aconsegueix d’aquesta manera el quart títol estatal consecutiu de duatló (els dos últims en categoria júnior i els dos anteriors en cadets) i el segon en triatló, després del que va aconseguir el 2014.

Dissabte va afrontar la prova de triatló, que consistia en 750 metres de natació, 15 quilòmetres de bicicleta de muntanya i 3,5 més de cursa a peu, mentre que diumenge, tot just quinze hores després, prenia la sortida del duatló, que constava de tres sectors, un primer de 3,4 quilòmetres de carrera a peu, 15 de BTT per acabar amb 2 d’atletisme. “La veritat és que em vaig sorprendre a mi mateix de com de bé em vaig recuperar físicament”, va indicar el lleidatà, que gràcies a aquests resultats ha aconseguit la classificació per disputar el Campionat d’Europa de les dos modalitats.

L’atleta de Cervera, de divuit anys, té decidit dedicar-se a la mitja i llarga distància de triatló

Encara que actualment competeix en les disciplines esprint i olímpica, més curtes i que figuren en el programa dels Jocs, Montraveta té molt clar que el seu futur està a la mitjana (1,9 km de natació, 90 en bici i 21 corrent) i llarga distància (3,8 km de natació, 180 en bici i 42 corrent).

“Fins ara la competició era un hobby per a mi, però a partir d’aquest any s’ha convertit en el meu dia a dia, i tinc decidit dedicar-m’hi, sense descuidar, és clar, els estudis”, afirma el jove de Cervera, que començarà el segon curs d’Inefc a Vic, facultat que va elegir en lloc de la de Lleida “perquè hi ha molts més practicants de triatló i puc entrenar-me millor”.

Jordi Montraveta, que s’entrena moltes vegades en BTT amb els pilots Marc i Àlex Màrquez, ja prepara els seus pròxims reptes per després de les vacances, entre els quals destaca el debut en la mitja distància, que tindrà lloc a l’octubre en la prova que es disputarà a Empuriabrava.

tracking