SEGRE

POLÍTICA ESPORTIVA

Critiquen que Ros convidi la Roja i no doni suport a les seleccions catalanes

Àngel Ros, amb edils de Cs i PP, durant el ple de dimarts.

Àngel Ros, amb edils de Cs i PP, durant el ple de dimarts.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Proseleccions Catalanes va enviar aquest dijous una carta oberta a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, després que la Paeria aprovés dimarts demanar a la Federació Espanyola de Futbol un partit de la selecció espanyola.

“La selecció espanyola de futbol és la que fa més visible aquell dret que Catalunya no té. O més ben dit, el té però no se li reconeix sota amenaces legals de tot tipus. Una legalitat que només es basi en la força i en el fet de saber que l’altre no té cap àrbitre o jutge a favor.

Malgrat que els jugadors catalans i el seu estil de joc són els que van convertir la selecció espanyola en una selecció guanyadora, ni els clubs ni la Federació Catalana tenen cap poder de decisió sobre la Roja ni la seua existència els aporta nous patrocinadors o ingressos. Però, millor no votar sobre aquest tema, oi?”, diu la carta.

La Plataforma Proseleccions també va incidir: “Per què no fer servir el ple per demanar el suport als esportistes catalans per poder participar en les competicions internacionals? S’ha preguntat mai quins serien els beneficis de tenir una selecció catalana reconeguda internacionalment? Li ha arribat la llista de greuges que pateix l’esport català pel fet d’estar sota la tutela espanyola?”.

Finalment, també critica la negativa a donar suport al referèndum del pròxim dia 1 d’octubre.

tracking