SEGRE

BÀSQUET

La Lliga Femenina es reinventa

La primera jornada es disputarà tota a Madrid per promocionar la competició, que per primera vegada tindrà patrocinador || A cada equip se li televisarà entre 3 i 5 partits de la fase regular

El Cadí i la resta d’equips de la lliga tindran la temporada vinent més visibilitat a la televisió.

El Cadí i la resta d’equips de la lliga tindran la temporada vinent més visibilitat a la televisió.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Lliga Femenina de bàsquet, amb el Cadí la Seu entre els equips que la disputaran per onzè any consecutiu i quinzè en tota la història de la competició, farà un salt de qualitat la pròxima temporada 2017-2018, sobretot a nivell econòmic. La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) està a punt de tancar diversos acords que repercutiran en les arques dels clubs, ja sigui directament o indirectament.

D’una banda, la Lliga tindrà per primera vegada un patrocinador que donarà nom a la competició, com ja succeeix amb l’ACB o amb les lligues de futbol de Primera i Segona divisió de futbol; i d’altra banda, es negocia l’emissió per televisió d’un partit cada jornada, que podria ser per Teledeporte o Gol TV. En aquest sentit, a cada equip se li televisaria un mínim de tres partits i un màxim de cinc, sense comptar la Copa de la Reina i el play-off, que anirien al marge.

La FEB ha fixat la primera jornada en una sola seu com a la lliga gal·la per rellançar la competició

Un altre dels canvis rellevants per a la pròxima campanya afecta la primera jornada de la competició, prevista per al 30 de setembre i l’1 d’octubre, que es disputarà íntegrament en una sola ciutat, molt possiblement a Madrid i en un mateix pavelló a tall de presentació, una fórmula que ja utilitza amb èxit la lliga francesa, amb l’objectiu de donar més realçament i protagonisme a la màxima competició femenina espanyola.

En el pla estrictament esportiu, la direcció tècnica del Cadí la Seu continua sondejant el mercat a la recerca de les dos peces que falten per tancar la plantilla, una base escorta i una pivot capaç de jugar a les dos posicions interiors.

De moment el club ha incorporat quatre jugadores, dos de les quals nord-americanes de 22 anys que procedeixen de l’NCAA, la pivot Caitlyn Brook Ramirez i l’aler Mehryn Kraker, així com la base canària Yurena Díaz, de 24 anys que procedeixen del Campus Promete, i l’aler barcelonina Ariadna Pujol, també de 22 que torna a Espanya després de jugar les últimes quatre campanyes a la South Florida University de l’NCAA. Segueixen de la passada campanya Marta Montoliu i Nogaye Lo, que tenien contracte en vigor, i Andrea Vilaró i Georgina Bahí, que han renovat per un any més.

tracking