SEGRE

FORMACIÓ

La tecnificació de la Seu, pendent dels ajuts

Els centres de piragüisme i esquí esperen els 230.000 € de Generalitat i CSD

Ahir es va fer al Parc del Segre una reunió de la comissió de seguiment del centre de piragüisme.

Ahir es va fer al Parc del Segre una reunió de la comissió de seguiment del centre de piragüisme.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres de tecnificació català i estatal de piragüisme i l’autonòmic d’esquí de fons que tenen la seu permanent al Parc del Segre de la Seu d’Urgell, estan pendents encara que les administracions resolguin la convocatòria d’ajuts per poder rebre les subvencions pactades per a la temporada en curs, així com part de l’anterior.

L’any passat, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat va aportar un total de 118.000 euros a la tecnificació autonòmica, repartits en 78.000 per al centre de piragüisme i 40.000 més per al d’esquí de fons, al marge d’una partida de 10.000 euros destinada a l’organització de la Copa del Món d’eslàlom.

En relació amb el centre estatal de piragüisme, dependent de la Federació Espanyola i costejat pel Consell Superior d’Esports, aquest organisme encara no ha resolt la convocatòria de subvencions ni de l’any 2016 ni del 2017, per un valor total de 56.000 euros per a cada exercici, de manera que els responsables dels centres confien a rebre els dos aquest any, com ja va succeir el 2013.

Ramon Ganyet, que va ser director de la subseu, repassa la història dels Jocs a la Seu

Aquest dijous es va fer una reunió de la comissió de seguiment del centre autonòmic de piragüisme, compost per una desena de palistes, entre els quals alguns de Lleida, i per la seua banda el d’esquí de fons l’integren una dotzena d’esquiadors, entre ells els lleidatans Lydia Iglesias, Paula Martínez i Gral Sellés, que formen part aquesta temporades de la selecció espanyola.

L’exposició dels 25 anys dels Jocs, el 27 de juliol La Seu d’Urgell ha organitzat un programa d’actes per commemorar els vint-i-cinc anys dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, que es concentren en una exposició i l’edició d’un llibre dedicats a la capital de l’Alt Urgell, que el 1992 va ser subseu olímpica de les proves de piragüisme en aigües braves. Per recordar aquella efemèride, l’ajuntament, en col·laboració amb l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, ha organitzat una exposició que s’inaugurarà el 27 de juliol a la sala de Sant Domènec, que comptarà amb la presència de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI). L’exposició, que constarà de material gràfic i altres elements, s’estructurarà seguint un itinerari que anirà des dels anys previs als Jocs Olímpics, la mateixa competició i el llegat posterior. L’exposició es podrà visitar fins al dia 9 de setembre, quan tindrà lloc l’acte de clausura amb la presència de tots els equips participants a la Copa del Món que precisament aquell cap de setmana s’estarà celebrant a la Seu d’Urgell. També es presentarà el llibre Els Jocs Olímpics de 1992 i el Parc del Segre, de Ramon Ganyet, director de la subseu olímpica de 199, que recull la història de la instal·lació olímpica. S’editarà en tres idiomes en col·laboració amb la Diputació.

tracking