SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?HOLANDA

Màrquez arranca tercer

Acaba els primers lliures d’Assen darrere de Viñales, líder del Mundial, i l’alemany Jonas Folger || Àlex és quart en Moto2 malgrat tenir una caiguda

Marc Màrquez, al davant d’Álvaro Bautista i Dani Pedrosa, durant la sessió d’entrenaments.

Marc Màrquez, al davant d’Álvaro Bautista i Dani Pedrosa, durant la sessió d’entrenaments.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb tres voltes ràpides consecutives, Maverick Viñales va neutralitzar ahir els intents de Jonas Folger i Marc Màrquez d’arrabassar-li el millor crono en els primers lliures del Gran Premi d’Holanda. Finalment el pilot de Yamaha, encara líder del Mundial, va aconseguir un 1:33.130 amb el qual va treure gairebé quatre dècimes a Folger i 652 mil·lèsimes al lleidatà, que va finalitzar tercer.

Folger va demostrar ser molt ràpid en una volta i apunta a sortir ben situat a la graella, però va destacar la tercera plaça d’un Màrquez que, amb bon ritme, va treure el màxim rendiment de la seua Honda. Andrea Dovizioso, quart, va ser un dels protagonistes juntament amb Petrucci, el pilot més ràpid del matí, a causa de fallades mecàniques i ruptures de motor. En l’FP1, amb fins a setze pilots separats per menys d’un segon, Dovizioso va provocar una bandera roja que va anar retardant totes les altres sessions. L’italià va sortir a pista i va deixar restes d’oli que van acabar per provocar la bandera, i poc després van caure Folger i Jorge Lorenzo, que va acabar catorzè. Darrere de Viñales, Folger i Màrquez van finalitzar Dovizioso, Cal Crutchlow i Valentino Rossi. “Finalment hem completat una sessió bastant bona, però els nostres rivals encara estan una mica al davant”, va reconèixer Màrquez després de la sessió. Al seu torn, Franco Morbidelli va tornar a mostrar la seua millor forma en Moto2, categoria en què Àlex Màrquez va acabar en quart lloc. Una caiguda en l’última xicana d’Assen podria haver-li minat la confiança, però no va ser així i el lleidatà va lluitar per acabar entre els més ràpids en les dos sessions. “Encara que el meu ritme ha estat fort, no estic del tot content. He de trobar més velocitat amb els pneumàtics nous, perquè és obvi que serà una cosa molt important per als cronometrats i l’inici de la carrera”, va dir el lleidatà. D’altra banda, en Moto3 va sorprendre Jorge Martín. El madrileny va parar el crono en un temps d’1:42.414, superant Aarón Canet i Joan Mir. Al darrere, Fabio di Giannantonio va ser l’alternativa encara que a més de mig segon de Martín.

Marc Màrquez, al davant d’Álvaro Bautista i Dani Pedrosa, durant la sessió d’entrenaments.

Marc Màrquez, al davant d’Álvaro Bautista i Dani Pedrosa, durant la sessió d’entrenaments.REPSOL MEDIA

tracking