SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Redueixen els avals de la LEB Or i Lliga Femenina

Baixen 30.000 i 10.000 € i hi haurà descomptes per tenir jugadors nacionals i joves

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Bàsquet ha decidit reduir de cara a la temporada que ve els avals de la LEB Or i de la Lliga Femenina, a més d’introduir descomptes en l’import de les fitxes a aquells clubs que apostin per jugadors nacionals, menors de 22 anys i que tinguin una trajectòria a l’equip d’almenys dos anys. “L’objectiu és potenciar el mercat nacional i les joves promeses, i també que les plantilles dels clubs es consolidin”, va explicar ahir Ferran Aril, president de la Federació Catalana a Lleida i membre de la comissió delegada de la LEB Or. Aquests acords, aprovats ja en comissió, seran ratificats a l’assemblea que la FEB celebrarà el pròxim 1 de juliol.

D’aquesta manera, els equips de LEB Or, entre els quals l’Actel Força Lleida, veuran reduït l’aval en 30.000 euros, que passarà dels 180.000 actuals als 150.000 de la campanya vinent, mentre que a la Lliga Femenina, en què milita el Cadí la Seu, la reducció serà de 10.000 euros, de 70.000 a 60.000.

La FEB també aplicarà tres descomptes en l’import de les fitxes: els equips que tinguin dos jugadors seleccionables més del que marca la reglamentació (ara són quatre per a plantilles de dotze jugadors i tres per a les de deu), comptaran amb una rebaixa del 10 per cent; els que tinguin, a més, cinc jugadors sub-22, un altre descompte del 7,5%; i un 5 per cent més si hi ha tres jugadors que faci un mínim de dos temporades que són en un equip.

En aquell moment, el Barça no va accedir a la petició de l’Actel, que volia el jugador cedit també a la campanya 2017-2018. Ara les dos parts han reprès les negociacions, que podrien resoldre’s en breu.

Els dos equips seran aquest estiu de gira per Catalunya i disputaran alguns amistosos contra altres equips de la Lliga ACB, de manera que s’estudia la possibilitat que un d’aquests duels, que enfrontaria els dos conjunts, es disputi durant el mes de setembre al pavelló Barris Nord de Lleida, si bé l’empresa que gestiona les pretemporades d’aquests equips encara no ha contactat amb la Paeria.

Martí, un dels jugadors seleccionables sub-22 de l’Actel.

Martí, un dels jugadors seleccionables sub-22 de l’Actel.SEGRE

tracking