SEGRE

NATACIÓ AIGÜES OBERTES

Dos lleidatans naden 30 km al mar per recaptar fons contra el càncer

Òscar Rodríguez i Òscar Solé, els dos primers per l’esquerra.

Òscar Rodríguez i Òscar Solé, els dos primers per l’esquerra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nadadors Òscar Solé i Òscar Rodríguez, de l’equip Màster del Club Natació Lleida i patrocinats per Màximo Borràs, van ser un dels pocs equips capaços de finalitzar la II edició de l’Oncoswim que va tenir lloc recentment.

Aquesta prova, que constava d’un recorregut de trenta quilòmetres entre les costes de les localitats de l’Estartit i Calella de Palafrugell, era de caràcter no competitiu i estava destinada a recaptar fons contra el càncer. Es tracta de la primera vegada que un lleidatà, en aquest cas Òscar Solé, finalitza un recorregut de 30 quilòmetres a mar obert i sense neoprè. Solé va establir un temps de 9 hores i 30 minuts de travessia.

A causa de la duresa de l’onatge, l’organització va decidir pujar a la barca d’assistència tots els participants, mentre es nadava per la zona del cap de Creus. Tanmateix, després es van reincorporar a la travessia.

La Fundació Oncolliga Girona, entitat organitzadora, va aconseguir recaptar 5.128 euros per a la investigació sobre el càncer amb la primera edició de l’Oncoswim. L’objectiu d’aquest estudi, que té un pressupost total de 20.000 euros, és trobar nous tractaments per a pacients amb càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu.

tracking