SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI DE L?AZERBAIDJAN

Hamilton bat el mític Senna

Acumula 66 ‘poles’ al ser el més ràpid a Bakú, supera la marca del brasiler i es queda a dos de Schumacher || El britànic acaba davant del seu company Bottas i dels Ferrari

Lewis Hamilton encara un dels trams del Gran Premi de l’Azerbaidjan, que es disputa al circuit urbà de Bakú.

Lewis Hamilton encara un dels trams del Gran Premi de l’Azerbaidjan, que es disputa al circuit urbà de Bakú.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton va aconseguir ahir la pole 66 de la seua carrera al ser el més ràpid en la qualificació del GP de l’Azerbaidjan, va superar el mític Ayrton Senna i es queda a només dos d’igualar Schumacher, que en va aconseguir 68. Al darrere del britànic, en una primera línia monopolitzada per Mercedes, partirà el seu company d’equip Valtteri Bottas, amb el també finlandès Kimi Räikkönen (Ferrari), en tercera posició. Per la seua banda, el líder del Mundial, l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), només va poder ser quart.

Un accident de l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull), que es va quedar fora quan anava setè, va provocar la bandera roja en la Q3 quan faltaven poc més de tres minuts i mig per al final, cosa que va obligar la resta de competidors a tornar al pit lane.

L’asturià va quedar eliminat tot just començar i sortirà en el dinovè lloc a causa d’una penalització

Aquest fet va provocar que els pilots haguessin de tornar a iniciar el procés d’escalfament de pneumàtics per jugar-se la posició a una única volta en un circuit en el qual hi va haver problemes per assolir els temps de forma immediata. La majoria dels cronos es van aconseguir després de diverses voltes al traçat de Bakú, massa net perquè l’adherència fos òptima. La maledicció de McLaren-Honda es va consumar amb una mala actuació dels de Woking. Els seus dos monoplaces van quedar eliminats de bon començament, amb un Fernando Alonso que només va poder ser setzè i que avui sortirà dinovè a causa dels quaranta llocs de penalització que arrossega. Ho farà des de l’últim lloc de la graella, ja que Jolyon Palmer (Renault) sortirà des del pit lane al no poder completar cap volta. Carlos Sainz només va poder ser dotzè i, amb la penalització que arrossega des del Canadà, sortirà des del quinzè lloc. El pilot de Toro Rosso tampoc va aconseguir acabar davant del seu company Daniil Kvyat, que sortirà onzè.

tracking