BÀSQUET CAMPIONAT D?EUROPA

Campiones de l’Eurobàsquet

Alba Torrens, amb 18 punts, elegida en el quintet ideal i MVP del campionat || Amb aquest títol, s’acomiada la catalana Laia Palau, que es retira de la selecció després d’aconseguir deu medalles

Les jugadores de la selecció espanyola celebren el triomf sobre França i el tercer or continental de la seua història.EFE

La selecció femenina absoluta de bàsquet es va proclamar campiona d’Europa a l’aconseguir el tercer or continental en la seua història, després de vèncer França 71-55 a la final.

La final entre els dos millors equips del campionat va començar amb una Espanya que buscava els seus dos grans referents, Torrens i Lyttle. Al contrari, el combinat francès va intentar jugar amb la carta de la superioritat física intentant aprofitar els gairebé els dos metres d’Helena Ciak. Amb poc encert des de la línia de tres per part de França, i amb una defensa molt tancada d’Espanya, el seleccionador francès es va veure obligat a demanar temps mort amb 15-10 al marcador. El primer quart va arribar al final amb un triple des de vuit metres de Torrens que posava el 21-18 en el marcador.

El segon quart va seguir els mateixos camins, amb els dos equips bolcats en defensa i amb una França amb moltes rotacions a la banqueta, però que no aconseguia atansar-se en el marcador a les noies dirigides per Lucas Mondelo, que arribaven al descans amb un avantatge de nou punts, 39-30.

El tercer quart va suposar la ruptura del partit per a una Espanya molt sòlida en defensa que es va aprofitar de diversos minuts de desconcentració de les franceses per anar-se’n al marcador amb un avantatge de 16 punts i arribar, a l’últim període, amb l’or pràcticament a la butxaca. França va estrènyer en els primers minuts del quart per arribar amb opcions al final, però el partit ja estava sentenciat. Amb el matx guanyat, va arribar el moment per a les menys habituals, incloses Conde i Sánchez, que van debutar amb la selecció. Sancho Lyttle va acabar el partit amb 19 punts i vuit rebots.