El Barça B, amb el lleidatà Marc Cardona, obté l'ascens a Segona A

L’Albacete acompanya el conjunt blaugrana

Els jugadors del Barça B celebren l’ascens a Segona A sobre la gespa del Mini.

Els jugadors del Barça B celebren l’ascens a Segona A sobre la gespa del Mini.L’ESPORTIU

El filial del Barça, amb el davanter lleidatà Marc Cardona a les seues files, va aconseguir ahir l’ascens a Segona A després d’empatar (0-0) al Mini davant el Racing de Santander. Els blaugranes, que havien guanyat a l’anada per 1-4, van aconseguir el seu sisè ascens a la categoria de plata del futbol estatal després de proclamar-se campions del grup 3 de Segona B.

El resultat de l’anada obligava l’equip càntabre a sortir a per totes al Mini. Amb la baixa de Prats, l’equip que dirigeix Ángel Viadero necessitava quatre gols per capgirar l’eliminatòria. Les ocasions en el primer acte van venir per part del Racing, encara que el partit va arribar al descans amb el Barça B fregant l’ascens a Segona A.

A la segona meitat, el Racing no va desistir en el seu afany de buscar el gol, que va poder arribar als 10 minuts després de la represa amb un tret de Gándara que va parar Suárez. El Racing, bolcat a l’atac, no va poder aprofitar cap de les seues ocasions i el partit va finalitzar amb el 0-0 i amb el conjunt de Gerard López a la categoria de plata després de dos temporades a Segona B.

També va aconseguir l’ascens l’Albacete, que va empatar (0-0) davant el València Mestalla i va fer valer el 0-1 que va aconseguir a l’anada. Els manxecs tornen així a la categoria de plata a l’haver baixat la passada temporada. Barça B i Albacete es van unir a la Cultural Lleonesa i Llorca, que van aconseguir l’ascens en la primera eliminatòria.

D’altra banda, cinc equips més van segellar ahir el seu ascens a Segona B. Ontinyent, Rápido de Bouzas, Sporting B, Badajoz i Llorca Deportiva van completar la nòmina de 18 equips que han abandonat Tercera i que militaran la pròxima temporada a la categoria de bronze del futbol estatal.