El lleidatà Bernat Erta es penja el bronze en els 400 metres tanques

En l’Estatal de Getafe, amb un crono de 54”59

Bernat Erta Majó ahir lluint la medalla de bronze.

Bernat Erta Majó ahir lluint la medalla de bronze.SEGRE

Bernat Erta Majó va donar una de les alegries més grans del cap de setmana a l’atletisme lleidatà al pujar al podi en el Campionat d’Espanya juvenil després d’acabar tercer en la prova dels 400 metres tanques amb un marcador de 54”59.

Si ja a semifinals, Bernat va demostrar que aspirava a medalla guanyant la seua sèrie semifinal, ahir ho va ratificar penjant-se el bronze, després dels andalusos Javier Sánchez i Deny Enrique Encarnación, or i plata respectivament amb uns temps de 53”18 i 53”88. Val a destacar que el vencedor és juvenil de segon any (nascut el 2000), mentre que Bernat Erta és del 2001. D’aquesta forma, el germà petit d’Arnau Erta continua progressant en una prova en la qual un altre lleidatà Aleix Porras, que ja és júnior i plusmarquista europeu en categoria juvenil amb 50”38.

Al Campionat de Catalunya cadet, Clàudia Delgado va ser plata als 100 metres llisos

Quant a la resta de resultats dels atletes lleidatans que van participar en aquest Estatal juvenil de Getafe, Arnau Monné (Xafatolls) es va classificar setè a la prova dels 100 metres llisos amb un temps d’11”24. Per la seua part, Daniel Cogul (Lleida UA) va ser vuitè a la prova de llançament de pes amb una marca de 13,89 metres.

Sergi Liébana, en salt d’alçada va aconseguir un bon sisè lloc amb una marca d’1,85 metres, mentre que Irina Belmonte –no és lleidatana però pertany al CA Lleida UA– va vorejar la medalla amb un quart lloc en 400 metres tanques, amb un temps de 1'02”64. Susan Stephen, també del Lleida UA com tots els anteriors, va quedar tretzena en triple salt amb una marca d’11,02 metres.

Del Club Atlètic Igualada, la lleidatana Marina Súria, que entrena el tècnic Quim Erta, va quedar onzena en 2.000 metres obstacles amb 7'51”54.

Pel que fa al Català cadet, la lleidatana Clàudia Delgado (Lleida UA) va ser plata en la prova dels 100 metres llisos parant el crono de 12”58, mentre que un altre lleidatà, Eduard Alba (Club Atlètic Igualada), va quedar onzè als 3.000 metres amb un temps de 10'02”04.