SEGRE

CICLISME BTT

La Pedals de Foc serà aquest any l’Europeu d’Ultramarató

Recorregut de 213 km dissabte passant per Aran, els Pallars i l’Alta Ribagorça

Pep Vega, amb el secretari general, Gerard Figueras, i el president de la Catalana, Josep Bochaca.

Pep Vega, amb el secretari general, Gerard Figueras, i el president de la Catalana, Josep Bochaca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dotzena Pedals de Foc Non Stop, una de les proves de BTT d’ultrallarga distància més dures del món, reforçarà aquest any el seu prestigi, ja que acollirà, per primera vegada a la història, els campionats d’Europa de bicicleta de muntanya en la distància ultramarató, després que, a finals de l’any passat, la Unió Europea de Ciclisme va incloure aquesta carrera en l’anomenat calendari de desenvolupament de la UEC per al 2017. La cita tindrà lloc aquest dissabte, dia 1 de juliol, amb el tradicional recorregut que voreja el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, sobre 213 quilòmetres. D’aquesta forma, el Club Ciclista Pedales del Mundo, el president i cofundador del qual és Pep Vega, aconsegueix fer un gran pas endavant amb l’organització d’aquests campionats per primera vegada a la història del ciclisme europeu, la qual cosa suposa, a més, el reconeixement oficial per part de la UEC i la UCI (Unió Ciclista Internacional) de la distància ultramarató.

Segons Vega, “és d’alguna manera la culminació d’un projecte que va nàixer el 2006; que va tenir un gran avenç el 2014, amb el reconeixement oficial per primera vegada al món per part de la Federació Catalana, i que va tenir continuïtat el 2015, amb la inclusió en el calendari de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) i la disputa del primer campionat d’Espanya de la distància, que es va consolidar l’any passat amb la segona edició dels estatals de l’especialitat”.

El Campionat d’Europa 2017 de la Pedals de Foc Non Stop MTB UltraMarathon serà un raid de BTT d’uns 213 quilòmetres i amb 6.200 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Vielha. La ruta seguirà l’itinerari de la mítica Pedals de Foc, majoritàriament. Així, passarà per la Val d’Aran i les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Els últims dos anys ha estat el Campionat d’Espanya de l’especialitat, i el 2016 es va arribar al rècord d’inscripcions, amb més de 800 ciclistes. La lleidatana Ramona Gabriel va guanyar la prova femenina l’any passat. Quant als tipus de terreny que recorre la ruta, el 61% correspon a pistes forestals, el 31% són carreteres semiasfaltades i el 8%, camins senyalitzats.

tracking