SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

La Catalana proposa excloure definitivament el Blocs Joan Carles

Per la “reiteració d’infraccions greus”, i el club té deu dies per recórrer

Al partit del Blocs a Artesa de Lleida van anar-hi els Mossos.

Al partit del Blocs a Artesa de Lleida van anar-hi els Mossos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’instructor de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de l’expedient disciplinari que el subcomitè de Competició de Lleida va obrir contra el club Blocs Joan Carles, de Quarta Catalana, ha proposat l’exclusió definitiva de les competicions d’aquesta entitat lleidatana, així com la imposició d’una multa de 352,77 euros, per una “reiteració en la comissió d’infraccions qualificades com a greus pels òrgans jurisdiccionals”.

El club va ser suspès de forma cautelar ‘sine die’ per competir arran dels incidents a Artesa de Lleida

El subcomitè ja va sancionar cautelarment el club, el mes de març passat, sense poder competir després de l’enèsim incident protagonitzat aquesta temporada pel club. El Blocs Joan Carles disposa ara de deu dies hàbils per presentar al·legacions contra aquesta proposta de resolució.

L’instructor, en vista dels antecedents del club al llarg d’aquesta temporada, destaca que les infraccions “greus” s’han produït “fins a tres ocasions, a causa de conductes violentes protagonitzades per espectadors, tècnics i jugadors del club”.

Per això entén que “els fets descrits són constitutius de la infracció molt greu que recull l’article 307.2 del Reglament General, consistent a protagonitzar incidents violents, racistes, xenòfobs o intolerants en el transcurs d’una mateixa temporada”, i que aquests són “qualificats pels òrgans disciplinaris com a greus en tres partits o molt greus en un partit”.

En els últims partits que va disputar l’equip, era habitual sol·licitar des de l’inici la presència dels Mossos en previsió d’incidents. Segons recull l’instructor, al llarg de la temporada, el club ha rebut sancions per incidents de manera reiterada.

Després de ser exclòs cautelarment, cosa que li va impedir jugar els darrers partits de lliga, el club va al·legar que havia pres mesures, com ara “fer fora l’entrenador” i imposar “una multa econòmica als jugadors implicats en els incidents d’Artesa de Lleida”.

Alguns antecedents

  • 8 d’octubre del 2016. Advertència de clausura de camp al Blocs Joan Carles per incidents del seu públic en un partit contra el Bell-lloc.
  • 5 de novembre del 2016. Sanció de cinc partits per a l’entrenador del Blocs per insults i amenaces a l’àrbitre en un partit contra el Seròs.
  • 14 de desembre del 2016. Advertència d’exclusió al club i trasllat dels expedients a la comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de l’FCF.
  • 11 de març del 2017. Sanció de dos partits a porta tancada per incidents greus dels seus seguidors davant de l’At. Alpicat.
  • 26 de març del 2017. Sanció de set i dotze partits a dos dels seus jugadors per incidents contra l’Artesa de Lleida. Hi van intervenir els Mossos.
  • 30 de març del 2017. El comitè sanciona el club cautelarment sense competir i de forma indefinida arran dels incidents ocorreguts contra l’Artesa de Lleida. 
tracking